ikariamag: Στο πλαίσιο των θεμάτων που κατά καιρούς θίγουμε, αποφασίσαμε να αναδημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο και από προσωπικούς διαδυκτιακούς χώρους,να το φιλοξενήσουμε στις σελίδες μας. Το περιοδικό αναλαμβάνει την ευθύνη της αναδημοσίευσης. Η υπερβόσκηση είναι ένα θέμα που μας απασχολεί διαρκώς φιλοξενώντας ένα μεγάλο εύρος απόψεων. Πολύ περισσότερο όταν προέρχονται, όπως η συγκεκριμένη, από ανθρώπους που έχουν προσφέρει χρόνια στα πανηγύρια. Το περιοδικό, τις σελίδες του οποίου διαβάζετε, έχει τεθεί εξ αρχής υπέρ του ουσιαστικού προβληματισμού - ενημέρωσης για όλα τα θέματα που απασχολούν την ικαριακή κοινωνία.
Α όχι δεν έφταιγε η Ε.Ε. και η Ελληνική κυβέρνηση. Αλήθεια ότι η πρώτη δεν έπρεπε να επιδοτεί τις κατσίκες κι η δεύτερη έπρεπε να είχε κάποιο έλεγχο της κατάστασης.
Όμως πρώτα και κύρια το φταίξιμο ήταν δικό μας.
Ήμασταν ρομαντικοί και δεν βλέπαμε εκείνο που ήταν μπροστά στα μάτια μας. Ότι μια αρχαία παράδοση είχε πάρει μια καταστροφική τροπή. Μια γιορτή ενός χωρίου (“πανηγύρι”) όπου το μενού ήταν αποκλειστικά κατσίκι και που ήταν προγραμματισμένη να ικανοποιήσει 50-100 άτομα έως τη δεκατία του 1970, αναμένεται να θρύψει 4.000 τουρίστες και ντόπιους στις μέρες μας. Και ενώ παλιά γίνονταν μόνο 20-30 τέτοιες γιορτές, τώρα έχουμε περισσότερες από 100 το χρόνο, σχεδόν όλες το καλοκαίρι.
Ήμαστε Έλληνες. Ή θα ζήσουμε με μετρό ή θα πεθάνουμε. Επομένως όχι άλλο κατσίκι για μένα παρακαλώ.
Αυτό.......... έφερε αυτό....
κυρίως λόγω αυτού........ που πουλιέται και τρώγεται στα πανηγύρια
Κατά χρονολογική σειρά σχετικές δημοσιεύσεις σε blogs:
Μερικοί την προτιμούν γυμνή
Ο τρελός λόγος μιας τρελής κατάστασης
Η καταιγίδα δεν ήταν η μόνη αιτία της καταστροφής
Καταστροφές στην Ικαρία: “βιομηχανικό ατύχημα;”
Σαλεμένο Πατατάτο Σώζει Δάση