Ρεπορτάζ: Οι χωματερές μας γεμίζουν. SOS (• • • — — — • • •)

Δυσάρεστες εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς μέρες καθώς ο ΧΑΔΑ του Καταφυγίου είναι κορεσμένος. Τα απορρίμματα έχουν φτάσει σε μεγάλο ύψος κοντεύοντας να αγγίξουν τα προστατευτικά συρματοπλέγματα. Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να μπει μέσα στο λάκκο το μεγάλο χωματουργικό μηχάνημα που έκανε τη διευθέτηση και πρόσθετε χώμα. Ακόμα κι αν κάποιος χειριστής καταφέρει να μπει με μικρότερο ερπυστριοφόρο μηχάνημα, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δώσει μικρή παράταση λίγων εβδομάδων.

Το θέμα των απορριμμάτων δείχνει να είναι μεγάλο αγκάθι και γι’ αυτήν τη δημοτική αρχή. Τα πράγματα περιπλέχθηκαν όταν τις τελευταίες μέρες θητείας της κας Θεολογίτου (πρώην Περιφερειάρχης) έφτασε στην Ικαρία η απόφαση για την παύση λειτουργίας του σκουπιδότοπου στο Καταφύγι. Σιωπηρά τα απορριμματοφόρα συνέχισαν να αδειάζουν εκεί χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Σε συνάντησή τους (10/11)) οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Λεριάδης (Ευδήλου), Αποστόλης Καρίμαλης (Ραχών) και Γιώργος Κρητικός (Αγ. Κηρύκου), έψαξαν να βρουν λύση. Η πιθανότητα να μεταφερθούν τα σκουπίδια από το δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου στον Εύδηλο έχει απορριφθεί άγνωστο για ποιους λόγους.

Επόμενη και τελευταία εναλλακτική είναι το Αριουλάκι, ο χώρος απόθεσης στις Ράχες. Ο αντιδήμαρχος Ραχών διαφώνησε και ο κ. Κρητικός του πρότεινε να τον συνοδεύσει στο Καταφύγι για να σχηματίσει εικόνα. Ακόμα όμως κι αν ο αντιδήμαρχος Ραχών συμφωνήσει, φημολογείται ότι οι κάτοικοι που ήδη γνωρίζουν το πρόβλημα και τις προθέσεις του Δήμου, είναι έτοιμοι να αποκλείσουν την είσοδο στον σκουπιδότοπο.

Παρακολουθούμε το θέμα με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση χωρίς να φτάσουμε στα άκρα και βέβαια χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση του εισαγγελέα.

ikariamag