Άρχισαν τα όργανα;

Στις 11/5 του 2010 η Δ/νση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου είχε στείλει έγγραφο και στους 3 δήμους της Ικαρίας σχετικά με το κλείσιμο των ΧΑΔΑ (χωματερών) του νησιού.  Στις 16/12 του ιδίου έτους επανέρχεται στο θέμα και ζητά «την συνέχιση μόνο των δυο από τους τρεις ΧΑΔΑ με την προοπτική να σταματήσει η λειτουργία και ενός ακόμη στο άμεσο μέλλον και αφού εξασφαλιστούν οι αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και Νομάρχη για παύση λειτουργίας, να ξεκινούν  οι διαδικασίες αποκατάστασης των υπολοίπων».

«Γνωρίζεται ότι η χώρα μας» συνεχίζει το έγγραφο, «έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού παράνομων ΧΑΔΑ, ενώ εκκρεμεί ακόμα η πλήρης συμμόρφωση της χώρας με την απόφαση του ΔΕΚ που αφορά την ολοκληρωτική παύση λειτουργίας και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.

Η μη αποκατάσταση των εν λόγω ΧΑΔΑ θα επιφέρει σημαντικά πρόστιμα στην χώρα. Σας σημειώνουμε επίσης ότι υπάρχει επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τα πρόστιμα από την συνέχιση λειτουργία των ΧΑΔΑ θα μετακυληθούν στους ΟΤΑ.

Και τελειώνει «παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωση μας στο πλαίσιο προγραμματισμού της Περιφέρειας για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων».

ikariamag

ikariastore banner