Έκκληση στους μεταφορείς της Ικαρίας να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους

Ξεκίνησε σήμερα (16/3) η συζήτηση στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και τροπολογία που θα νομιμοποιήσει τις δαπάνες για τη μεταφορά μαθητών για τις οποίες δεν τηρήθηκε η διαδικασία του άρθρου 16 του νόμου 3887/2010, δηλ. για τις περιπτώσεις για τις οποίες δεν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός, δεν υπήρχαν συμβάσεις για να παραταθούν και αναγκαστικά έγινε απευθείας ανάθεση με αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει να επισημανθεί ότι αν δεν ισχύσει νομοθετικά η παραπάνω τροπολογία, δεν μπορούν να γίνουν πληρωμές. Τα χρήματα υπάρχουν, αλλά οι Επίτροποι δεν θα το επιτρέψουν.

Τα παραπάνω αφορούν την περίοδο από τον φετινό Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο για τον οποίο υπάρχουν τα χρήματα στον φετινό προϋπολογισμό. Για τις οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις, ίσως και σήμερα, με τα ΚΤΕΛ και με τους υπόλοιπους μεταφορείς τις επόμενες μέρες, για να συμφωνήσουν στον τρόπο και τον χρόνο πληρωμής.

Ο Βουλευτής απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στους μεταφορείς της Ικαρίας να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους και να αρχίσουν από αύριο να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να τερματιστεί.

Οι μεταφορείς είναι βέβαιο ότι θα πληρωθούν, αλλά η πληρωμή αυτή ούτε μια μέρα δεν πρόκειται να έρθει νωρίτερα με τις κινητοποιήσεις τους. Θα πληρωθούν όταν θα πληρωθούν και όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα που σήμερα μεταφέρουν κανονικά τους μαθητές. Είναι μάταιη η συνέχιση αυτής της κινητοποίησης που μόνο ταλαιπωρεί τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Από δε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει η νέα χρονιά χωρίς εκκρεμότητες.

 

 

Διαβάστε σχετικά:
- Για κάποιους μαθητές το σχολικό έτος τελείωσε στις 14 Φλεβάρη (;)
- Για 5η εβδομάδα άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στην Ικαρία – Πανικάρια αποστολή γονέων στη Μυτιλήνη.

ikariastore banner