Έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής της ΑΣΠΙ, Ηλία Γαγλία, προς την τοπική εφημερίδα «Αθέρας»

Άγιος  Κήρυκος   12/1/2011

Προς τη Συντακτική Επιτροπή της τοπικής εφημερίδας «Αθέρας»

Η έκδοση μιας «Σύγχρονης Αδέσμευτης Εφημερίδας» ενός ολόκληρου Νησιού (όπως ισχυρίζεστε), είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, διότι έχετε την ηθική υποχρέωση να παρέχετε μία τουλάχιστον στοιχειώδη αντικειμενική ενημέρωση στους αναγνώστες σας.

Δυστυχώς με το φύλλο Νο 101 αποδείξατε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το έντυπο που εκδίδετε δεν είναι αδέσμευτο, αλλά στρατευμένο, εφόσον λειτούργησε ως προεκλογικό φυλλάδιο ενός συγκεκριμένου συνδυασμού και όλη η ύλη του αφορούσε στον υποψήφιο Δήμαρχο  κ. Χ. Σταυρινάδη.

Το έντυπό σας  δεν μπορεί να αποκαλείται «εφημερίδα», γιατί η έννοια αυτή υποδηλώνει την καταγραφή της «είδησης», έστω και με μεγάλη δόση υποκειμενικότητας. Αν όμως ο αναγνώστης του παρόντος χρησιμοποιήσει την «εφημερίδα» σας, για να ενημερωθεί περί των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, θα διαπιστώσει μια ελλιπέστατη και μεροληπτική ενημέρωση. Αν πάλι ο ερευνητής – ιστοριοδίφης του μέλλοντος ανατρέξει στην «εφημερίδα» σας, για να αντλήσει σχετικές πληροφορίες, θα τη θεωρήσει αναξιόπιστη πηγή. Δε θεωρήσατε απαραίτητο και σκόπιμο, προφανώς, να κάνετε την οποιαδήποτε αναφορά, έστω ειδησεογραφικής παρουσίασης, στους άλλους υποψήφιους Συνδυασμούς των δημοτικών εκλογών. Αυτοί, κατά την εκτίμησή σας δε «χωράνε» σε μια «Αδέσμευτη Εφημερίδα της Ικαρίας». Οι εντυπώσεις λοιπόν που δημιουργείτε είναι παραπλανητικές και τα συμπεράσματα στα οποία οδηγείτε τους αναγνώστες είναι λανθασμένα. Με άλλα λόγια παραπληροφορείτε και χειραγωγείτε το αναγνωστικό κοινό.

Για τους λόγους αυτούς σας προτρέπω να αλλάξετε το υπότιτλο του εντύπου σας σε «Όργανο του Συνασπισμού ή της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής».

Επίσης σας παρακαλώ να με διαγράψετε από τους συνδρομητές σας και να μη μου  αποστείλετε ξανά το έντυπο αυτό.

Ηλίας Α. Γαγλίας
Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΣΠΙ

ikariastore banner