Κατάληψη Αγροτικού Ιατρείου Ραχών Ικαρίας

Για πολλοστή φορά η αγροτική γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών μετακινείται για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο προκειμένου να καλύψει τα κενά του ιατρικού προσωπικού εκεί για να λειτουργεί με 24ωρη εφημερία.

Έτσι:
Ολόκληρη τεράστια περιοχή με πολλά χωριά και οικισμούς και με αρκετό πληθυσμό εκ των οποίων σημαντικό κομμάτι τους είναι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, ΑΜΕΑ, μένουν χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική κάλυψη, χωρίς την παροχή ούτε των πρώτων βοηθειών.

Η γιατρός εξαντλημένη και κατάκοπη μετά από ολονύχτια εφημερία πρέπει να κάνει ιατρείο στις Ράχες με όποιες συνέπειες και κινδύνους για όσους εξεταστούν

Η διοίκηση του Νοσοκομείου υλοποιώντας στο ακέραιο τις αντιλαϊκές πολιτικές αντί να φροντίσει για την κάλυψη των κενών των γιατρών προσπαθεί να «μπαλώσει τρύπες» μετακινώντας από δω και από κει τους αγροτικούς γιατρούς, εκβιάζοντας εμμέσως και μεταφέροντας σε αυτούς την ευθύνη για την λειτουργία του ΚΥ στον Εύδηλο.

Οι αγροτικοί γιατροί αποτελούν στήριγμα και αποκούμπι της εργατικής, λαϊκής οικογένειας της υπαίθρου και παρηγοριά των απόμαχων των χωριών μας, καθώς αυτούς πρώτα επισκεπτόμαστε για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα υγείας.

Οι γυναίκες της Ικαρίας είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία μας κατάσταση.

Η αγροτική γιατρός δε θα ξαναφύγει από τις Ράχες.

Τον πιθανό εκβιασμό ότι αν δεν εφημερεύσουν οι αγροτικοί θα κλείσει το Κέντρο Υγείας τον επιστρέφουμε σαν απαράδεκτο.

Και γι’ αυτό διεκδικούμε και απαιτούμε τώρα
- Την στελέχωση του ΚΥ Υγείας στον Εύδηλο τουλάχιστον σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του.(Οι όποιες διαδικασίες και οι γραφειοκρατίες δεν μας αφορούν είναι θέματα της διοίκησης και του υπουργείου, να φροντίσουν να τα λύσουν).
- Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των νησιών μας ούτε για μισή ώρα!
- Κάλυψη όλων των κενών στο Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, και τα Αγροτικά Ιατρεία των νησιών, με επαρκές και μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλες τις μέρες, συνεχώς.
- Αποκλειστικά δημόσιες-δωρεάν παροχές Υγείας και Πρόνοιας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 12πμ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ