Οι Σύλλογοι της Ικαρίας αναλαμβάνουν δράση – Επιστολή Σ.Ι.ΕΠ στον Δήμο


Μετά την προχθεσινή συνάντηση των συλλόγων Ικαρίας (Παρευρέθησαν 8, στην επόμενη συνάντηση, 2 Μαρτίου 2001, ελπίζουν να πάνε και άλλοι σύλλογοι) και την οργάνωση τους σε ομάδες εργασίας για τα θέματα: Αποκατάσταση ζημιών  από τη θεομηνία – Συγκοινωνίες Ικαρίας – 100 χρόνια από την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, οι Σύλλογοι ξεκίνησαν να δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα σε ένα κοινό πια πλαίσιο δράσης προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο μαζικά τα θέματα που αφορούν την Ικαρία.  Ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων απέστειλε επιστολή προς το δήμο Ικαρίας θέτοντας στη διάθεση του, το επιστημονικό δυναμικό των μελών του. (Διαβάστε παρακάτω). Ο Σύλλογος "Κάβο Πάπας" έχει επίσης δραστηριοποιηθεί με αποφάσεις και ενέργειες αμέσως μετά την καταστροφή, όπως και με τη πρόσφατη μελέτη για την πλήρη αποκατάσταση των χωριών του.

ikariamag

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Σ.Ι.ΕΠ)

Προς:   Δήμαρχο Ικαρίας κ. Σταυρινάδη Χ.
Αντιδημάρχους  κ. Σκάρο Α., Κρητικό Γ., Λεριάδη Η., Καρίμαλη Α.
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου κ. Σταμούλο Σ.
Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου κ. Γαγλία Η.
Κοινοπ. :  Περιφερειάρχη  Β.Αιγαίου  κ. Γιακαλή Ν.       
Αντιπε/ρχη  Β. Αιγαίου κ. Παπαθεοφάνους Θ.

Αθήνα  8/2/2011

ΘEMA:  Συνεργασία Σ.Ι.ΕΠ με Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων, ιδρύθηκε το 1985  με σκοπό να συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της Ικαρίας, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του Ικαριακού λαού και γενικότερα στην προάσπιση των συμφερόντων του νησιού μας.

Σύμφωνα με το καταστατικό μας η επίτευξη των παραπάνω στόχων επιδιώκεται, επιπρόσθετα από τις αυτόνομες δράσεις του Συλλόγου μας, κυρίως με κοινές δράσεις σε συνεργασία με όλους τους Φορείς του νησιού (Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων, Πανικαριακή Αδελφότητα, Τοπικούς Συλλόγους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Αναπτυξιακές Εταιρείες και Κινήσεις Πολιτών). Ο κατακερματισμός των δυνάμεών μας δε βοηθάει στην ανάπτυξη του νησιού μας ενώ η συνεργασία όλων μας σε κοινές δράσεις αποτελεί βασικό στοιχείο για την επιτυχή υλοποίησή τους, επιτυγχάνοντας μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

Για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, θα θέλαμε να εκφράσουμε το ενδιαφέρον και τη διάθεσή μας να σας παρέχουμε σε μόνιμη / σταθερή  βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές-τεχνικές συμβουλές ή αξιολογήσεις μας σε πληθώρα θεμάτων που απασχολούν το νησί μας ανεξάρτητα αν αυτά βρίσκονται σε στάδιο διεκδίκησης, σε στάδιο μελέτης  ή σε φάση υλοποίησης.

Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σαν τέτοια θέματα τα παρακάτω:
- Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
- Διαχείριση/ επεξεργασία υγρών αποβλήτων.
- Διαχείριση υδάτινων πόρων και ποιότητα  πόσιμων νερών.
- Αξιοποίηση ιαματικών νερών και μελέτες τουριστικής ανάπτυξης.
- Χάραξη πολιτικών για την νησιωτικότητα, σύνδεση του νησιού με το κέντρο και την περιφέρεια, μελέτη μεταφορικού ισοδύναμου.
- Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ, πολεοδομικές μελέτες, μελέτες χάραξης  δρόμων.
- Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δημόσιων έργων.
- Μελέτη βοσκοϊκανότητας του νησιού και μελέτες αγροτικής ανάπτυξης.
- Ολική προβολή του νησιού, οργάνωση υπηρεσιών Δήμου, κ.α.

Πιστεύοντας ότι τα προβλήματα της Ικαρίας μας αφορούν όλους, προσβλέπουμε στη θετική και ουσιαστική ανταπόκριση όλων σας στην πρόταση μας.

                                                                                                Με εκτίμηση για το Δ.Σ

                                                                                Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας
                                                                              Γαγλίας Γιάννης                             Κυρλαγκίτση Ισιδώρα

ikariastore banner