Ο Βουλευτής Σάμου Βαρδίκος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας, Δία βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος αναφορικά με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Προς: Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
κα Χριστοφιλοπούλου

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012
ΘΕΜΑ: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Κυρία Υπουργέ,

Με τον νέο νόμο για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, όσοι διορίστηκαν από το 2010 και μετά και θα μείνουν στον τόπο του πρώτου διορισμού τους για 3ο και 4ο χρόνο, θα διπλασιάσουν τα μόριά τους γι’ αυτές τις χρονιές.

Για αυτούς που διορίστηκαν το 2008 και 2009 και παραμένουν αναγκαστικά στον τόπο διορισμού τους γιατί -αν και ζητούν μετάθεση- δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων, θα υπάρξει μια προφανέστατη αδικία. Δεν θα διπλασιάσουν τα μόριά τους και επομένως, αν και αρχαιότεροι θα βρεθούν με λιγότερα μόρια. Έτσι, θα είναι δυνατή η μετάθεση νεότερών τους, όχι όμως η δική τους.

Προφανώς πρέπει, με νομοθετική ρύθμιση, να διπλασιαστούν τα μόρια του 3ου και 4ου χρόνου για όλους τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν στον τόπο του πρώτου διορισμού τους ή να μην διπλασιαστούν τα μόρια για τον 3ο και τον 4ο χρόνο όσων διορίστηκαν από το 2010 και μετά.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Πυθαγόρας  Χ. Βαρδίκος
Βουλευτής Σάμου          
 

ikariastore banner