Περιφ.Σύμβουλoς Ν.Κουλουλίας: Μήνυμα αισιοδοξίας,δημιουργίας και αγώνα

Συντοπίτισσες και συντοπίτες μας, μαζί με τις ολόθερμες ευχές μας, για Υγεία, Ευτυχία και Πρόοδο, κάνουμε συνοπτικά, αλλά διάφανα και υπεύθυνα, τον απολογισμό των δράσεων μας, για τον χρόνο που έδυσε και σχεδιάζουμε μαζί, τον χρόνο που ανατέλλει, τα επόμενα βήματα μας, για την ανάπτυξη και την ευημερία των Νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Εκπροσώπησα, στον ένα χρόνο της θητείας μου με όλες μου τις δυνάμεις, και παρά τις πολλαπλές δυσκολίες, επάξια τους κατοίκους των Νησιών μας, στα κέντρα των αποφάσεων (Περιφερειακό Συμβούλιο, Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ) και πολλές φορές από κοινού με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, όπως Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Μεταφορείς, Κτηνοτρόφους και άλλες επαγγελματικές τάξεις, με αποτέλεσμα να δοθούν λύσεις για πολλά άλυτα προβλήματα και να πραγματοποιηθούν,  παρά τις δυσκολίες ομαλά και πετυχημένα οι μεταφορές των μαθητών από και προς τα σχολεία. Κάναμε πολλές συσκέψεις, με συμμετοχή πολιτειακών αρχών, εκπροσώπους, των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων και επαγγελματικών τάξεων για τον Τουρισμό και άλλα σημαντικά προβλήματα.

Δρομολογήσαμε από κοινού με τον Περιφερειάρχη, που επισκέφθηκε τα Νησιά μας και με άλλα στελέχη της Περιφέρειας, λύσεις για ζωτικά προβλήματα των τοπικών μας κοινωνιών.

Συμβάλλαμε, στην ομαλοποίηση του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος απεξάρτησης με διάθεση χώρου στέγασης-λειτουργίας του σταθμού πρόληψης «Φάρος» του ΟΚΑΝΑ.

Συμβάλλουμε δυναμικά στην κατασκευή από τη ΔΕΗ (Ανανεώσιμες) του πρωτοποριακού υβριδικού ενεργειακού έργου της Ικαρίας του οποίου τα οφέλη θα είναι τεράστια για το περιβάλλον, την τοπική και εθνική μας οικονομία.
 
Μετά από πολλές προσπάθειες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του Επαρχιακού οδικού δικτύου, από τη θεομηνία του περασμένου Οκτώβρη με μελέτη και επίβλεψη της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.» (φορέας του δημοσίου) και τη δική μας συμμετοχή στην επιτροπή τήρησης των όρων συνεργασίας. Οι αποζημιώσεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις χορηγούνται από τον ΕΛΓΑ και για τις μηχανολογικές ,κτιριακές και πρώτες ύλες από τον ΕΟΜΜΕΧ. Διεκδικούμε και τις υπόλοιπες αποζημιώσεις.

Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελληνική οικονομία, κατασκευάζονται τα Περιφερειακά έργα, υδροδοτήσεις Καραβοστάμου, ,Κοσσοικίων,Δάφνης, το αλιευτικό Γυαλισκαρίου, ο βρεφονηπιακός σταθμός Ραχών, ο παραλιακός Κάλαμος-Νας και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα σπάσματα Ευδήλου.

Όμως τα Νησιά μας έχουν μεγάλες ανάγκες σε βασικές υποδομές, γι’ αυτό διεκδικούμε ανυποχώρητα την άμεση έναρξη κατασκευής των ώριμων έργων, λιμανιών Ευδήλου, Φούρνων, των αλιευτικών καταφυγίων μεταφοράς επιβατών Καρκιναγρίου και Μαγγανίτη, τα επαρχιακά δίκτυα άμεσης προτεραιότητας Στελί-Φραντάτο-Ράχες, περιμετρικό Ευδήλου, Περδίκι -Αεροδρόμιο, σύνδεση των δύο επαρχιακών οδών στο τμήμα Κουνιάδων-Προεσπέρα και το υψίστης σημασίας έργο υδροδότησης της πόλης των Φούρνων με αφαλάτωση.

Στηρίζουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την αφιλοκερδή προσφορά τους στις πολιτισμικές μας αξίες και τους αναπτυξιακούς συνεταιρισμούς για τις προσπάθειες τους στην μεταποίηση, τυποποίηση, προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων.

Συμμετέχουμε δυναμικά στον κοινό αγώνα και τα κοινά προβλήματα:  
1. Καλύτερες υπηρεσίες υγείας
2. Αξιόπλοη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία
3. Ελεύθερη διακίνηση προς και από το εξωτερικό επιβατών και εμπορευμάτων
4. Εκσυγχρονισμό και αξιοποίηση των ιαματικών μας πηγών, των ελαιοτριβείων, των προϊόντων Κτηνοτροφίας, Οινοποιίας, Μελισσοκομίας και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Όραμα και στόχος μας είναι το 2012 να είναι έτος, εξάλειψης της τοπικής ανισότητας και της τοπικής αδικίας, σε βάρος των Νησιών μας, με τις αναγκαίες φοροαπαλλαγές μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων αναπτυγμένων Νησιών.

Η δύναμή μας για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι η Ενότητα, η Αλληλεγγύη και οι δίκαιες δράσεις και συμπεριφορές μας.

Ο Περιφερειάρχης, το Περιφερειακό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε ένα πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο μέλλον.     

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ-ΚΟΡΣΕΩΝ   
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  

ikariastore banner