Ρεπορτάζ: Συνάντηση στην Ικαρία για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη

Συνάντηση – ενημέρωση έγινε την Δευτέρα και την Τρίτη 19-20 Μαρτίου στην Ικαρία από τον Εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου κ. Καπάρα Παναγιώτη και τα στελέχη της κ.κ. Κουλαγίνη Γιώργο και Παναγιωτέλη Δημήτρη.

Να σας ενημερώσουμε ότι πέρα από την σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Επαρχείου, την Τρίτη το πρωί συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Χ. Σταυρινάδη και τον Αντιδήμαρχο κ Α. Σκάρο, στην συνέχεια είχαν συνάντηση με επιχειρηματίες στον Εύδηλο και το μεσημέρι έγινε συνάντηση με απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα στις Ράχες (συμμετείχαν μελισσοκόμοι και ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Ραχών).

Μια παροιμία λέει «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Τώρα, το πόσο αργά είναι, ο χρόνος θα το δείξει!
     
Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, όπως αναφέρεται, με την πρόθεση της για την δημιουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στοχεύει στην ανάπτυξη της γεωργίας, της αγροτικής παραγωγής, της διατροφικής επάρκειας, παρέχοντας ανανεώσιμες πρώτες ύλες, προστατεύοντας το περιβάλλον, δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός και υγιείς ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της Περιφέρειας.

«Οι ιδιαιτερότητες των νησιών μας πρέπει να γίνουν (επιτέλους) ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τους. Με την δημιουργία ενός λογότυπου – ομπρέλα τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις υπηρεσίες, μετά από επιθεωρήσεις για την πιστοποίηση τους, θα αναδεικνύει τη ποιότητα των με βάση την νησιωτικότητα, αργότερα θα ενταχθεί στα προαιρετικά σήματα γεωγραφικών ενδείξεων της Ε.Ε. με σκοπό την δημιουργία υπεραξίας από την κοινοτική σήμανση των προϊόντων και υπηρεσιών.

Τέλος, με την ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ως εταιρία - εργαλείο στοχεύετε η ανάπτυξη και υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων φορέων συμπεριλαμβανομένων των μικρών παραγωγών με την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων των νησιών μας.»

Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο της Περιφέρειας στην Ικαρία 2275023822.

ikariamag.gr
 

ikariastore banner