Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας (6/7/12)

Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις αποφάσεις του 11ου Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας. Την Παρασκευή λοιπόν, 6 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων στον Άγιο Κήρυκο συζήτησαν και ψηφίστηκαν τα παρακάτω:

1. Κατά πλειοψηφία ναι, στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (μετά τη κατάργηση κενών οργανικών των 3 πρώην Δήμων). Η αντιπολίτευση ΛαΣ και ΑΣΠΙ είπαν όχι σε έναν οργανισμό που δεν καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών.

2. Ομόφωνα ναι, στην πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα.

3. Ομόφωνα ναι, στην πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης 2012.

4. Ομόφωνα ναι, στην αλλαγή κωδικών προϋπολογισμού 2012 λόγω διπλογραφικού συστήματος..

5. Ομόφωνα ναι, στην τροποποίηση –αναμόρφωση Προϋπολογισμού 2012 για ποσό 5.858,31€ (ΠΟΕ).

6.  Ομόφωνα ναι στον Προγραμματισμό των δράσεων και στις παρακάτω πιστώσεις των Κωδικών Α. 00/6434.02 με τίτλο « Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων» 25.000 ευρώ, Κ.Α. 00/6434.03 με τίτλο «Διοργάνωση εκδηλώσεων 100 χρόνων απελευθέρωσης» 50.000 ευρώ, Κ.Α. 00/6443.01 με τίτλο «Δαπάνες δεξιώσεων και Εθνικών ή Τοπικών εορτών» 15.000 ευρώ.

7. Ομόφωνα ναι στην αποδοχή και κατανομή του ποσού των 81.900 € για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών. Στο ΔΕ Αγ Κηρύκου το ποσό των 30.000, στο ΔΕ Ραχών 27.300 και στο ΔΕ Ευδήλου 27.300 ευρώ.

8. Διάθεση πίστωσης για φιλοξενία δύο μουσικών που διδάσκουν τα παιδιά στις Ράχες και στον Εύδηλο με το ποσό των 2.700 ευρώ.

9.Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα παρακάτω α) Επικαιροποιημένη μελέτη «Διαμόρφωση και αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου παλαιού λατομείου στη θέση Ράχη Δ.Ε Ευδήλου (Κατασκευή θεάτρου) β) μελέτη ενεργειακής απόδοσης του παραπάνω έργου. Το ποσό του έργου είναι 2.236.000 και θα προταθεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

10. Εγκρίσεις μελετών και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης α)κατασκευή  ΣΜΑ- ΚΔΑΥ πέρασε χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ΛαΣ και της ΑΣΠΙ (το θέμα αφορά στα απορρίμματα και θα έχουμε ξεχωριστό ρεπορτάζ), ενώ στα παρακάτω είχαμε ομόφωνα ναι: β) αποκατάσταση ρέματος Καρκιναγρίου γ) επισκευή δεξαμενής άρδευσης Γιαλισκαρίου δ) αποπεράτωση τοιχίου αντιστήριξης θέση γιαλός τ.κ. Μαγγανίτη ε) οδοποιία Δ.Ε Ευδήλου στ) τοιχία αντιστήριξης δρόμων Αρέθουσας, Καραβοστάμου, Ακαμάτρας,  Μαγγανίτη πλησίον τούνελ, κατασκευή τοιχίου θέση Γέροντος.

13 . Ομόφωνα ναι στην θεώρηση 1ου ΑΠΕ έργου, αποκατάσταση (εκσκαφή των φερτών υλικών από το παρακείμενο ρέμα) αλιευτικού καταφυγίου Καρκιναγρίου. Το ποσό ανέρχεται στις 31.000 ευρώ.

14. Ομόφωνα ναι στην παραλαβή μελέτης «Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη σε χερσαίο χώρο προτεινόμενης θέσης κατασκευής λιμενικού έργου στον Αγ. Κήρυκο του Δήμου Ικαρίας» με το ποσό των 7.200 ευρώ.

15. Ομόφωνα ναι στο το αίτημα για χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης έργου «Κατασκευή μικτού υδροταμιευτήρα (θέση Κουνιάδοι) Δ. Ικαρίας».

16. Σύμβαση συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας με την ΕΕΑΑ ΑΕ. Δεν συζητήθηκε διότι δεν ήρθε η σύμβαση.

17. Αιτήματα  συλλόγων, φορέων, πολιτών.
Α) από ομάδα αγροτών στις Ράχες είχαμε την πρόταση: «για την αναπαραγωγή τοπικών ποικιλιών, τον εμπλουτισμό της τοπικής χλωρίδας και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων με γνώμονα πάντα την διατροφική αυτάρκεια και εν συνεχεία τη διάθεση τοπικών προϊόντων στην τοπική αγορά. Με αυτό το πλαίσιο ζητάμε να μας παραχωρήσετε ή να μα εκμισθώσετε την δημοτική γη που περικλείεται από την ξερολιθιά της Εριφής για μακροχρόνια χρήση με σκοπό την δημιουργία καλλιεργειών και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων». Η απάντηση της πλειοψηφούσας αρχής ήταν θετική αλλά η οριστική απόφαση θα παρθεί όταν οριστούν οι χρήσεις γης.

Β) Ομόφωνα ναι στην πρόταση του Συλλόγων των Βρακάδων για την παραχώρηση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου της περιοχής για την μεταστέγαση του Λαογραφικού Μουσείου.

ikariamag.gr

ikariastore banner