Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας (17/2/12)

Σύσταση  προσωποπαγούς θέσης ΙΔΑΧ στο ΟΕΥ: πρόκειται για τις θέσεις προσωπικού των μαθητικών εστιών του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας που βρίσκεται στον Εύδηλο και συστάθηκαν 2 προσωποπαγείς θέσεις (μάγειρας, βοηθός λογιστή) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Σύμφωνη γνώμη για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΝΠΔΔ «ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΝΑ» πρόκειται για προσλήψεις 4 υπαλλήλων για 8 μήνες για τις υπηρεσίες καθαριότητας (ανταποδοτικού χαρακτήρα), όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Το Δ.Σ. ελπίζει ότι  οι επιπλέον θέσεις που χρειάζονται θα καλυφθούν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Να πούμε ότι το σύνολο των προβλεπόμενων θέσεων στους ΟΕΥ  είναι 16. Στις υπόλοιπες υπηρεσίες έχουμε την πρόταση του δήμου όπου ζητά 5 υπαλλήλους για την λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων στον Αγ. Κήρυκο-Θέρμα, έναν γιατρό για την λουτρόπολη, δυο ναυαγοσώστες για τον Αρμενιστή. Οι παραπάνω θέσεις είναι για 5 μήνες. Επίσης ένας μάγειρας για το μαθητικό Κέντρο Ευδήλου, ένας υπάλληλος για το κλειστό Γυμναστήριο, ένας οικονομολόγος (ή ΤΕ λογιστικής) για την οικονομική υπηρεσία, ένας αρχιμουσικός για την φιλαρμονική του δήμου. Οι παραπάνω θέσεις είναι για 8 μήνες. Επίσης έχουμε μια θέση καθαρίστριας για τον παιδικό σταθμό Αγ. Κηρύκου (για 11 μήνες) και τέλος έναν μηχανικό για να καλύψει τις ανάγκες εκπόνησης μελετών, ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, παρακολούθηση, έλεγχο και παραλαβή τεχνικών έργων.

Συγκρότηση επιτροπής Μητρώου Αρρένων. Ορίστηκαν τα μέλη της.

Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΤΕΙ: Οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα έχουν υποχρέωση να απασχολούν σπουδαστές των ΤΕΙ με μηνιαία αποζημίωση 186,19 ευρώ. Από τον δήμο Ικαρίας κρίνεται ότι μπορούν να απασχοληθούν οι παρακάτω ειδικότητες: 2 θέσεις όλων των τμημάτων διοίκησης και οικονομίας, 1 θέση τεχνολόγων δομικών έργων ή υποδομής ή τοπογραφίας, 1 θέση τεχνολόγου μηχανολόγου, 1 ηλεκτρολόγου και μια βρεφονηπιοκομίας.

Συγκρότηση επιτροπών κατόπιν κληρώσεων και ορισμός μελών: Ορίστηκαν τα μέλη των επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών, προμηθειών, συντήρησης και επισκευής οχημάτων, καυσίμων, παραλαβής έργων κάτω των 6000 ευρώ, για ενοικίαση-εκποίηση-ανταλλαγή ακινήτων, παραλαβής ανταλλακτικών και καλή εκτέλεσης υπηρεσιών.

Σύσταση Ιδίας Ταμειακής Υπηρεσίας Δήμου Ικαρίας: Πολύ σημαντική αναβάθμιση η λειτουργία αυτής της υπηρεσίας αφού επιτρέπει τον εκσυγχρονισμό του τρόπου διαχείρισης των οικονομικών και την πλήρη παρακολούθηση τους και επιπλέον οι πόροι του δήμου θα κατατίθενται σε έντοκο τραπεζικό λογαριασμό. Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας όπου περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ταμειακής υπηρεσίας βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης και του δήμου Φούρνων. Για την ιστορία, η όλη αυτή διαδικασία είχε ξεκινήσει από τον δήμο Αγ. Κηρύκου το 2001!

Σύμβαση Δήμου Ικαρίας-ΟΑΕΔ για το 2012. Ψηφίστηκε ναι στη συνέχιση της σύμβασης.

Αποδοχή δωρεάς ακτινολογικού μηχανήματος από την οικογένεια του πλοιάρχου Ιωάννη Τουρβά αξίας περίπου 60.000 ευρώ για το Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Παραχώρηση χρήσης χώρων του Δήμου για στέγαση δραστηριοτήτων συλλόγων. Θα δίνονται με απόφαση του δημοτικό και τοπικού συμβουλίου σε νομικά πρόσωπα τα οποία ασκούν κοινωφελή δραστηριότητα ή προάγουν τα τοπικά συμφέροντα.

Διόρθωση καταλόγων ύδρευσης 2010 στις περιοχές Καραβοστάμου, Ευδήλου, Ραχών και Καρκιναγρίου.

Υποβολή πρότασης στο Επιχ. Πρόγραμμα «ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ». Ναι στην συνεργασία με την ΜΟΔ Α.Ε για την υποστήριξη του δήμου Ικαρίας με συμβούλους τεχνικής υποστήριξης για την υποβολή προτάσεων έργων.

Ορισμός  ορκωτών ελεγκτών για την  εκκαθάριση της ΑΔΕΑΚ. Πρόκειται για την δημοτική επιχείρηση του δήμου Αγ. Κηρύκου που διαχειριζόταν τα υδροθεραπευτήρια. Η δημιουργία 5μελούς επιτροπής για την εκκαθάριση της προτάθηκε και ψηφίστηκε από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους.

Έγκριση μελέτης «Βελτίωση οδοστρώματος και τεχνικά έργα Δ.Ε Αγ. Κηρύκου» προϋπολογισμού 102.859 ευρώ με πιστώσεις από την ΣΑΤΑ.

Μεταφορές μαθητών: Διαβάστε εδώ και εδώ.

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με Περιφ. Βορείου Αιγαίου για την υποβολή πρότασης κατασκευής ΧΥΤΑ_ΧΥΤΥ Ικαρίας στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου. Ναι στην σύναψη της σύμβασης ομόφωνα.

Ανάθεση μελέτης για την κατάρτιση κτηματολογικών πινάκων για το έργο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ικαρίας. Ναι στην ανάθεση μελέτης (μια ψήφος όχι) για την κατάρτιση των πινάκων για να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων στην περιοχή της Έξω Πλαγιάς. Υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής Κοσοικιών οι οποίοι, θυμίζουμε, μαζί με τον σύλλογο των Πλαγιωτών έχουν πάει την υπόθεση της χωροθέτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι αν η απόφαση του ΣτΕ είναι υπέρ των κατοίκων το έργο δεν πρόκειται να γίνει. Οι δυο παραπάνω αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν με την επιλογή του χώρου και για αυτό πρέπει να προχωράνε. Ο χρόνος για την υποβολή της πρότασης τελειώνει.

Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού για την συλλογή απορριμμάτων και σύναψη προγραμ/κής σύμβασης με Περιφ. Β. Αιγαίου. Ομόφωνα ναι με επιφύλαξη για τον έλεγχο των οχημάτων και του εξοπλισμού με στόχο να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του νησιού.

Σύσταση διαδημοτικού ΦΟΣΔΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Συνεργασία θα γίνει με τον Δήμο Φούρνων.

Πρόταση για  δημιουργία Αναρριχητικών Πάρκων στην Ικαρία. Με το ποσό των 20.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει ο δήμος Ικαρίας τη μελέτη-οργάνωση-δημιουργία αναρριχητικών πάρκων. Οι γρανιτικοί όγκοι που υπάρχουν στις περιοχές Αγ. Ισιδώρου, Καρκιναγρίου, Μαγγανίτη, Αμμουδιών, Πρινές, Κουνιάδων και Πεζιού είναι ιδανικοί για την δημιουργία αξιόλογων αναρριχητικών πάρκων. Με την ολοκλήρωση του προτεινόμενου σχεδίου η Ικαρία θα μπορεί να γίνει σημαντικός πόλος έλξης για τον εγχώριο και διεθνή αναρριχητικό κόσμο, με αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και το μεγάλωμα της τουριστικής περιόδου.

Σύσταση Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας: Αναβλήθηκε.

Λειτουργία  γραφείου στην Ικαρία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σάμου: Οι κάτοικοι της Ικαρίας δικαιούνται να έχουν καθημερινή υπηρεσία από την στιγμή που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και οι εισπράξεις υπερκαλύπτουν τα έξοδα του γραφείου στο νησί μας. Θυμίζουμε ότι το γραφείο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2009 και το έκλεισαν στις 2 Ιανουαρίου του 2012.

Αιτήματα (Αικ. Βασίλαρου, SYNHOUSE LTD) το μεν 1ο αφορά στην επένδυση για ξενοδοχειακή μονάδα στον Αγ. Κήρυκο όπου ζητά και την χρήση του ιαματικού νερού και το 2ο στο ενδιαφέρον Κυπριακής εταιρίας για την αξιοποίηση πηγών ποιοτικού πόσιμου νερού που βρίσκονται στο νησί μας με σκοπό την δημιουργία μονάδας εμφιάλωσης για τοπική διάθεση και εξαγωγή. Και στις 2 περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά και αναμένονται συζητήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες.

ikariamag.gr| από, για και με αφορμή την Ικαριά!

ikariastore banner