Τι αποφάσισε το 22ο δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας

Η 1η είδηση είναι ότι η συνεδρίαση (15/12) έγινε στην αίθουσα του δήμου Ικαρίας στον Εύδηλο (η πρώτη με τον ενιαίο δήμο, είναι θετικό να έχουν όλοι οι δημότες επαφή με τα δημοτικά συμβούλια να ακούν, να βλέπουν, να ενημερώνονται για να σχηματίζουν όσο πιο ολοκληρωμένη άποψη γίνεται). Η 2η ότι το συμβούλιο ξεκίνησε στις 5μ.μ., την ώρα δηλαδή που έγραφε η πρόσκληση!

1.Καταβολή μέρους της επιχορήγησης του έτους 2011 στο ΝΠΔΔ Ι.ΤΣΑΡΝΑΣ ποσού 17.600€
Εγκρίθηκε

2.Έγκριση ΑΠΕ «Επισκευή αγωγών ύδρευσης – άρδευσης φράγματος Πεζίου»3.Έγκριση ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης για τα έργα : α) Εγκατάσταση αγωγού ύδρευσης Βαθές-Λαψαχάδες Γιαλισκάρι β) Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Ραχών
Εγκρίθηκαν

4.Αποδοχή και κατανομή λειτουργικών δαπανών σχολείων ποσού 18.914,27€.
Έγινε η αποδοχή.

5.Εγκρίθηκε η μελέτη και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης (με διαγωνισμό ζήτησε η Λα.Σ): α) «Συντήρηση και επέκταση δικτύου και δεξαμενών δασοπυρόσβεσης Δ.Ε Ραχών» β) «Καθαρισμός αγροτοδασικών δρόμων Δ.Ε Ραχών» γ) «Επισκευή λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων»

6.Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης «Καθαρισμός κοιτόστρωση και διευθέτηση χειμάρρων» Δ.Ε Αγίου Κηρύκου.
 Εγκρίθηκε

7.Παραλαβή μελέτης : α) Χάραξη ορίων αιγιαλού Τ.Κ. Καραβοστάμου και  β) σύνταξη κτηματολογίου περιοχής Αρνοπεζίου (φράγμα).
Παρελήφθησαν οι μελέτες.

8.Επιχορήγηση συλλόγου «Φίλων Φιλαρμονικής»  με 5.000€
Εγκρίθηκε

9.Αποδοχή προσφοράς 500 εμβολίων γρίπης
Έγινε η αποδοχή προσφοράς 500 εμβολίων γρίπης από ιδιωτική φαρμακευτική εταιρία. 13 ναι, 4 παρόν (Λα.Σ)

10.Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών υπαίθριου  εμπορίου
5 ανά κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα

11.Μετακινήσεις κ.κ Δημάρχου και Αντιδημάρχων και  Δημοτικού Συμβούλου.
Εγκρίθηκαν

12.Αιτήσεις ενστάσεις τελών ύδρευσης (Δ.Δ Ραχών)
Εξετάστηκαν αιτήσεις - ενστάσεις τελών ύδρευσης του Δ.Δ. Ραχών (7 δεκτές)13.Λογιστική τακτοποίηση πρώην Ν.Π. Παιδικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου

13.Λογιστική τακτοποίηση πρώην Ν.Π. Παιδικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου

Ολοκληρώθηκε

14.Αποδοχή ποσού 192.000€ για τουριστική προβολή Ικαρίας-Φούρνων από Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ανάθεση έργου 3.000€ στο Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου Τουριστικής προβολής του Δήμου Ικαρίας.
Πέρασε με 13 ναι και 4 παρόν (Λα.Σ).

15. Διάθεση πίστωσης από τον ΚΑ 0/6433 ποσού 2.450€ φιλοξενία μουσικού ΔΕ Ευδήλου, 773,90 φιλοξενία του συλλόγου Νεμέας, 2.100 για τον δάσκαλο μουσικής της φιλαρμονικής Αγ. Κηρύκου.

16.Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την ενίσχυση του Κ.Α 0/6122 «Αποζημίωση και έξοδα κίνησης Δημοτικών Συμβούλων».

17. Άδεια ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου (Ν.3852 α.94 π.6 αρ.29). άδεια για 400 τ.μ. αντί για 570τ.μ.  στην περιοχή Κάμπου, με 11 υπερ, 2 λευκά (Γαγλίας, Κουρελής) 4 κατά (Λα.Σ.).

18.Προτάσεις ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Έγγραφο προς την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με θέμα όχι μόνο να μην κλείσει το Κλιμάκιο των Ραχών αλλά και να ενισχυθεί. Έγινε ομόφωνα αποδεκτό. Ενώ κατατέθηκε και πρόταση για την αντιναρκωτική πολιτική της χώρας. Με στοιχεία από την εισήγηση της Λα.Σ  βγήκε το ψήφισμα που πρότεινε ο δήμαρχος κρατώντας τις παρακάτω θέσεις του κειμένου, υποσχόμενος για μια συζήτηση στο Δ.Σ. εφ όλης της ύλης για το θέμα των ναρκωτικών. Αποδεκτά λοιπόν με 12 υπερ, 5 κατά (Λα.Σ. Λ. Κόχυλας):
• Να μη γίνει καμιά νέα περικοπή κονδυλίων στους προϋπολογισμούς των φορέων πρόληψης - απεξάρτησης και να χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
• Να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζομένων  και να αποσυρθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
• Να μη γίνει καμιά συρρίκνωση δομών που θα έχει αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
• Νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει κακουργηματικές ποινές για τους εμπόρους και βοήθεια στους χρήστες.
Οι 5 ψήφοι κατά υποστήριζαν όλο το περιεχόμενο της εισήγησης. (Θα σας το παρουσιάσουμε, μόλις το έχουμε).

19.  Προτάσεις ΑΣΠΙ: Δημιουργία θέσεων παρκινγκ για τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες σε Χριστό Ραχών, Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο με προτάσεις των Τ.Σ (ομόφωνα ναι).
Να γίνει έγγραφο προς τον ΟΤΕ από τον δήμο Ικαρίας για να πληρώνονται οι λογαριασμοί του οργανισμού στα ΕΛΤΑ (όχι μόνο στο μοναδικό κατάστημα «Γερμανός» που βρίσκεται στον Αγ. Κήρυκο, ομόφωνα ναι).
Πρόταση για έγγραφο προς τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) ώστε να δημιουργηθεί Περιφερειακό τμήμα του στην Ικαρία και να σταματήσουν οι μετακινήσεις όλο και περισσοτέρων κατοίκων του νησιού μας στην Σάμο (μέχρι να γίνει αυτό ας έρχονται 3 ημέρες τον μήνα οι υπάλληλοι του στην Ικαρία και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους τους).
Έκκληση για την σωτηρία 3 μνημείων του νησιού μας που κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση (γεφύρια στον Βουτσιδε-Φραντάτο και Γεμέλια-Ράχες κι ο νερόμυλος Μονής Λευκάδος), άμεσος έλεγχος από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου και έργα που θα εμποδίσουν την κατάρρευση τους.

ikariamag.gr

ikariastore banner