ΑΔΕΔΥ Σάμου: Στις 15 Ιούνη κανείς στη δουλειά!

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ν.Τ ΣΑΜΟΥ 09/06/2011

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
Στις 15 Ιούνη απεργούμε, κλείνουμε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γιαπί και εργοστάσιο κάθε υπηρεσία και μαγαζί. Στις 15 του Ιούνη δεν πάει κανείς στη δουλειά.

Για να καταδικάσουμε τα μέτρα. Να μην περάσουν!

Γιατί η κυβέρνηση προχωρά στην ολομέτωπη επίθεση ενάντια στο λαό, με προμετωπίδα τα σκληρά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και ταυτόχρονα επιστρατεύει τα εκβιαστικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, σε μια προσπάθεια να ανεχτούμε και να υποταχτούμε στη λεηλασία και τον εξανδραποδισμό μας.

Γιατί η  αντεργατική- αντιλαϊκή  επίθεση δεν έχει, δεν θα έχει τελειωμό:
- Ατελείωτοι φόροι και χαράτσια, έκτακτες εισφορές, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση ΦΠΑ, φόροι κατανάλωσης ακόμα και στις λεμονοπορτοκαλάδες.
- Περικοπή κοινωνικών επιδομάτων ακόμα και αυτού του επιδόματος ανεργίας ή του ΕΚΑΣ.
- Μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων.  Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο προβλέπουν εξομοίωση προς τα κάτω με τον ιδιωτικό τομέα
- Απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, αλλά και πιθανά όσων θα «περισσέψουν» από τους υπό κατάργηση οργανισμούς του δημοσίου.
- Μείωση και άλλο των δαπανών για την Υγεία, την Πρόνοια, την περίθαλψη: οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους στα δημόσια νοσοκομεία τις εξετάσεις τους, τη νοσηλεία τους, τα φάρμακα τους, κ.λπ.
- Ξεπούλημα περίπου των πάντων: ΔΕΚΟ, επιχειρήσεις, περιουσία του δημοσίου δηλαδή περιουσία του Ελληνικού λαού.

 

Όμως τα πιο μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής είναι σήμερα και θα είναι και αύριο, οι νέοι εργαζόμενοι, οι αυριανοί εργαζόμενοι, τα παιδιά μας:

Σήμερα:
- Οι άνεργοι ξεπέρασαν τις 800.000. Ανάμεσα τους οι νέοι που η ανεργία φτάνει στο 42,5% ή με άλλα λόγια ο ένας στους δυο νέους είναι άνεργος. 

Ενώ με τα νέα μέτρα σχεδιάζουν:
- Οι νέοι μέχρι 25 χρόνων να προσλαμβάνονται με μισθό πιο κάτω και από αυτή την άθλια Συλλογική σύμβαση Εργασίας, με περίπου 500 ευρώ. Ο εργοδότης να μπορεί να επιβάλλει επιπλέον ώρες απλήρωτης δουλειάς στα πλαίσια της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
 Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ματαιώσουμε την επιχείρηση μετατροπής των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους. Έχουμε υποχρέωση να ματαιώσουμε τη μανιασμένη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας, να μην περάσουν τα νέα μέτρα - κόλαση για το λαό.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ - ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΙΟΥΝΗ

Όλοι στις κοινές συγκεντρώσεις
Στη Σάμο, στο Εργατικό Κέντρο στις 10πμ
Στην Ικαρία, στον Εύδηλο στις 12πμ

ikariastore banner