Εισήγηση για τον δρόμο Καλάμου - Να

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ 
ΠΡΟΣ: Κο. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 8-6-2011 στην  Χίο, για άμεση συνέχιση της κατασκευής του παραλιακού Οδικού Άξονα της Ικαρίας Κάλαμος-Νάς. Από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Νίκο Κουλουλία.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ,στο τμήμα του παραλιακού Οδικού Άξονα Κάλαμός-Νας που αποτελεί βασικό οδικό έργο υποδομής της Ικαρίας και πνεύμονα ζωής για τα απομονωμένα χωριά Αμάλου-Κάλαμος-Καρκινάγρι-Τραπάλου έχουν διακοπεί λόγω οφειλών του Δημοσίου στον εργολάβο του Έργου.

Το εν’ λόγω έργο εντάχθηκε το έτος 2006 στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 5.000.000,00€ που στη συνέχεια επιβαρύνθηκε με επιπλέον χρηματικό ποσό περίπου 550.000,00€ από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή  τον Οκτώβρη του 2010.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και απρόβλεπτα περιστατικά το έργο βρίσκεται ακόμη στη μέση περίπου των κατασκευαστικών του εργασιών και ο εργολάβος του έργου ετοιμάζεται να διακόψει οριστικά τις εργασίες και να αποχωρήσει .

Εισηγούμαι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το έργο να χαρακτηριστεί λόγω της σπουδαιότητας του ως έκτακτο-επείγον θέμα. Να συζητηθεί και να αποφασιστεί (και με παρέμβαση του κου Περιφερειάρχη στο αρμόδιο Υπουργείο) η αποπεράτωση και η αποπληρωμή των εργασιών του οδικού τμήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη κατασκευής. Το υπόλοιπο ακατασκεύαστο τμήμα του οδικού έργου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έτσι να ολοκληρωθεί το ζωτικό, για τους κατοίκους της Ικαρίας, οδικό έργο.

Χίος 08-06-2011
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ