Η Γραμματεία Ικαρίας- Φούρνων του Π.Α.ΜΕ για την Πρωτομαγιά

Γραμματεία ΠΑΜΕ Ικαρίας – Φούρνων (ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ)
Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 1η ΜΑΗ στον Άγιο Κύρηκο στις 12π.μ.

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες,
Η φετινή πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, σημαντικό βήμα στη συσπείρωση, στην οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς.

Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως τους καπιταλιστές μπορεί. Ό,τι έχει παραχθεί σ' αυτόν τον τόπο και ό,τι θα παραχθεί, δημιουργός είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος που εργάζεται σε συνθήκες σκληρής ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ' το μεγάλο κεφάλαιο, απ' τα ντόπια και πολυεθνικά μονοπώλια.

Σήμερα μπορούμε να δουλεύουμε λιγότερο, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να αισθανόμαστε ασφάλεια, να μην έχουμε άγχος για το μέλλον, να απολαμβάνουμε κοινωνική φροντίδα. Γιατί όμως ζούμε χειρότερα; Γιατί αυξάνεται η ανεργία κα η φτώχεια; Γιατί τσακίζονται εργατικά δικαιώματα; Γιατί γίνονται πόλεμοι; Γιατί κινδυνεύουμε από φυσικά φαινόμενα; Η απάντηση βρίσκεται στο «ποιος παράγει και ποιος καρπώνεται τον πλούτο», ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γιατί τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος είναι ιδιοκτησία των μονοπωλίων. Γι’ αυτό έχουμε συνεχείς οικονομικές κρίσεις.

Από το δικό μας ιδρώτα τρώνε. Όσο κερδίζει το κεφάλαιο θα χάνουν οι εργαζόμενοι. Χρειάζεται πόλεμος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ανατροπές παντού!

Να υψώσουμε αδιάτρητο τείχος, να αναπτυχθούν ταξικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για ανατροπές παντού.

Ανατροπές στο συσχετισμό δύναμης, για να απαλλαγούμε από τον ζυγό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλίων, για την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Να μη δεχτούμε να μας "γδάρουν" για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Να απομονώσουμε τις φωνές που με επαναστατικές κορώνες στηρίζουν τις διαχειριστικές προσπάθειες διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Να απομονώσουμε  τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση η εργατική τάξη, οι αγρότες και οι επαγγελματίες που υποφέρουν οφείλουν να οργανωθούν, να συνενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους εργάτες στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια.

Μέτωπο αντίστασης για την προστασία της ζωής, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Να εμποδίσουμε τα νέα εγκλήματα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των συντάξεων, στην κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει στη δωρεάν Υγεία, Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Να πληρώσει η πλουτοκρατία, να σπρώξουμε τους εκμεταλλευτές στο περιθώριο.

Διέξοδος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, υπάρχει.

Είναι η δική τους εξουσία για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Ο πλούτος παράγεται απ' το λαό, άρα ανήκει στο λαό.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ikariastore banner