Η Νέα Διοίκηση για το Εργατικό Κέντρο Σάμου & οι αποφάσεις της

Την Κυριακή 17/4/11 συνεδρίασε η νέα Διοίκηση του Ε.Κ.Σ, που εκλέχτηκε από το 30ο Συνέδριο στις 10/4/11. Το νέο Δ.Σ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος: Αντώνης Δράκος
Αντιπρόεδρος: Νίκος Λαρδάς
Γεν. Γραμματέας: Μανώλης Νεοφώτιστος
Αν. Γεν. Γραμματέας: Ευανθία Ματθαίου
Ταμίας: Βασιλική Βρυνιώτη
Σύμβουλοι: Γιάννης Γαλανός, Λεωνίδας Καρούτσος, Σταύρος Κοτανίδης, Παρασκευή Μαυρομμάτη, Στέργιος Στεργίου, Καλλιόπη Φουστανελλά.

 

Στην συζήτηση που ακολούθησε πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1) Για την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ να γίνει πλατιά ενημέρωση σωματείων και εργαζομένων, με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ώρα 10.00΄ το πρωί στο ΕΚΣ και 10.00΄ στην πλατεία του Αγίου Κηρυκου.

2) Καταγγέλλουμε τις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων ιδιαίτερα στους κλάδους ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΕΜΠΟΡΙΟΥ. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση για ν’ αντιμετωπίσουμε και να βάλλουμε φραγμό, με αγωνιστικές παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, την ασυδοσία κυβέρνησης και εργοδοσίας.

3) Να παρθούν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα ενίσχυσης των ανέργων στο κλάδο των κατασκευών σύμφωνα και με το υπόμνημα που έχουν καταθέσει τα τρία (3) σωματεία του νομού. Να αρθούν απαγορευτικές διατάξεις για την οικοδομή (χωροταξικό κ.λ.π.) και να πραγματοποιηθούν δημόσια έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος.

4) Να δοθούν άμεσα τα διαμερίσματα των εργατικών κατοικιών Καρλοβάσου στους δικαιούχους και να γίνουν νέες εργατικές κατοικίες στο Βαθύ (σε αντικατάσταση των εργατικών κατοικιών Βλαμαρής που είχαν εγκριθεί, αλλά χαρακτηρίσθηκε το οικόπεδο δασική έκταση), στο Πυθαγόρειο και την Ικαρία.

5) Να γίνει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, που είχε εγκριθεί και πάγωσε, στο οικόπεδο που θα παραχωρούσε ο πρώην Δήμος Βαθέος.

Η Διοίκηση

ikariastore banner