Κάλεσμα Λαϊκών Επιτροπών Ικαρίας: 8 Ιουνίου στον Άγιο Κήρυκο

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες
Η αντιλαϊκή πολιτική που συναποφάσισαν και επέβαλλαν  με ιδιαίτερη ένταση την  τελευταία δεκαπενταετία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ στραγγαλίζουν οικονομικά τη μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών.

Τα αντεργατικά μέτρα είναι σε πλήρη ισχύ, εφαρμόζονται: εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης εκδίδονται, ηλικιωμένοι και ανάπηροι αφήνονται χωρίς ρεύμα.

Τα «μπιλιετάκια» της εφορίας καταφτάνουν. Ειδοποιητήρια με προσαύξηση για το χαράτσι αλληλεγγύης του 2010. Η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) για το 2009. Αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, θα χαρατσωθούν και με το διογκωμένο τέλος επιτηδεύματος.

Τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας δείχνουν ότι τα λαϊκά νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ φόρο από την καρατόμηση του αφορολόγητου, την κατάργηση των «φοροελαφρύνσεων» και από την επιβολή αναδρομικών κρατήσεων που δεν πρόλαβαν να εισπράξουν το 2011.

Οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και περιουσιακών στοιχείων είναι νομοθετημένες και έχει εκφραστεί η «θέληση» να εφαρμοστούν. Θα σαρώσουν και την τελευταία δεκάρα που μπορεί να υπάρχει ακόμα σε κάποια νοικοκυριά.

Θα αντισταθούμε. Καμία διακοπή ρεύματος. Καμία κατάσχεση μισθών, συντάξεων ή περιουσιακών στοιχείων. Δεν υποκύπτουμε σε καμία απειλή, θα εμποδίσουμε  κάθε τέτοια ενέργεια.
Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, αγρότη, αυτοαπασχολούμενο που δεν έχει πια και δεν μπορεί να πληρώσει τα υπέρογκα χαράτσια και τους φόρους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, αγρότη, αυτοαπασχολούμενο να αντισταθεί και να οργανωθεί ενάντια στη συνολική επίθεση που δέχεται από τα αντεργατικά μέτρα είναι σε πλήρη ισχύ.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο.

ikariastore banner