Κούβδου: «Θέλουμε το χρυσό»

Το Νο1 της εθνικής ομάδας, η τερματοφύλακας Έλενα Κούβδου μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση στον τελικό και το θαύμα της εθνικής γυναικών.

Η Έλενα Κούβδου από τις Ράχες Ικαρίας σήκωσε στη... ράχη της την εθνική γυναικών! Καθόλου υπερβολή. Η διεθνής τερματοφύλακας... κατέβασε τα ρολά (σ.σ. που λένε στο ποδόσφαιρο) στο grand φινάλε του ημιτελικού με αντίπαλο την Ουγγαρία.

Η 23χρονη τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης εξασφάλισε το τρίτο μετάλλιο στην καριέρα της στην εθνική γυναικών (σ.σ. αργυρό στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ και χρυσό στο Παγκόσμιο της Σαγκάης) και το Σάββατο (28/1, 17.00) θέλει το μετάλλιο που απονέμεται στις νικήτριες. 

"Θέλουμε να πάρουμε το χρυσό", απάντησε σε ερώτηση του Sport24.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία μικρής διάρκειας στιγμές μετά την ολοκλήρωση του συναρπαστικού ημιτελικού απέναντι στην Ουγγαρία.

"Είμαστε απίστευτα χαρούμενες για την πρόκριση μας σε έναν τελικό για τρίτη συνεχόμενη φορά τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικές αυτές οι στιγμές που ζούμε εδώ στο Αϊντχόφεν. Μακάρι να κυλήσει έτσι ολόκληρη η χρονιά", ανέφερε η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Βουλιαγμένη.

Χθες (25/1) η Ουγγαρία ανάσαινε στο... λαιμό της εθνικής γυναικών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. "Ήταν μια νίκη που ήθελε όλη η ομάδα. Είχαμε χάσει από την Ουγγαρία. Και οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικές και έτσι η νίκη κρίθηκε στο τέλος. Τόσο εμείς, όσο και η Ουγγαρία διαθέτουμε καλές ομάδες με εξαιρετική ποιότητα".

Στον τελικό περιμένει η Ιταλία. Οι διεθνείς παρακολούθησαν τον αγώνα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις, Ρωσία.

"Με όποια ομάδα κι αν παίζαμε, θα διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας το χρυσό. Σαν ομάδα περισσότερο μας ταιριάζει η Ιταλία την οποία έχουμε ήδη νικήσει μια φορά. Όμως και τη Ρωσία νικήσαμε στη Σαγκάη παρά την καλή παράδοση της στο ευρωπαϊκό", τόνισε η Κούβδου.

Το μυστικό αυτής της εκπληκτικής εθνικής γυναικών δεν μας το αποκάλυψε.  Αρκέστηκε να πει πως "είναι ευτυχής συγκυρία η ύπαρξη αυτής της φουρνιάς παικτριών και του συγκεκριμένου τεχνικού τιμ. Αυτή η ομάδα είναι ενωμένη και το δείχνουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα". Αυτό το... μυστικό δεν κλέβεται... χτίζεται και στη συγκεκριμένη ομάδα δεν γκρεμίζεται με τίποτα.

Sport24.gr

ikariastore banner