Ο Σύλλογος Καταφυγίου για το Γηροκομείο Ικαρίας

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Σάμου για την αναστολή της λειτουργίας του Γηροκομείου Ικαρίας, ο Σύλλογος Καταφυγίου δηλώνει την έντονη αντίθεσή του για τη προοπτική αυτή.

Το Γηροκομείο Ικαρίας έχει χτιστεί από τις προσφορές των απανταχού της γης Ικαριωτών και συντηρείται τόσο από τους ίδιους όσο και από τη Μητρόπολη Σάμου. Από την αρχή της λειτουργίας του ο στόχος ήταν να παρέχει στέγη και φροντίδα σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας ώστε να μη χρειάζεται να φεύγουν από το νησί μας και να καταλήγουν σε Γηροκομεία όπου θα ήταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, αλλά να μένουν στον τόπο τους, κοντά στις οικογένειες και τους γνωστούς τους. Ως εκ τούτου, θεωρούμε απαράδεκτη κάθε απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του Γηροκομείου Ικαρίας, έστω και προσωρινά, και καλούμε τη Μητρόπολη Σάμου, τον Δήμο Ικαρίας, την Υγειονομική Περιφέρεια και τη Περιφέρεια Β.Αιγαίου, να βρούν απο κοινού μια λύση ώστε να μη χρειαστεί να μεταναστεύσουν τα γεροντάκια μας ούτε να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο, οι οποίοι έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη αφοσίωση και ευαισθησία για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο του νησιού μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Ικαρίας. Ζητάμε να μην κλείσει ούτε μια μέρα το Γηροκομείο και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Σύλλογος Καταφυγίου