Πανελλήνιο– Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο 3-12-10:Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. προωθεί τα προβλήματα των ΑμεΑ που κατοικούν στο Βόρειο Αιγαίου και αγωνίζεται για την επίλυσή τους. Διεκδικεί τα δικαιώματά τους ισότιμα με όλους τους πολίτες, αυτά που το Σύνταγμα και οι Νόμοι έχουν θεσπίσει και που οι πολίτες κάθε κράτους δικαιωματικά απολαμβάνουν.

Η γεωγραφική θέση του Βορείου Αιγαίου επιβαρύνει τη ζωή όλων των κατοίκων του. Ιδιαίτερα δε των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, αφού για την αντιμετώπιση των αναγκών  τους υποχρεωτικά πρέπει να διαβούν το Αιγαίο. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, εργασίας και απασχόλησης είναι για τα άτομα με αναπηρία ζητούμενο, που για την ηπειρωτική Ελλάδα έχει απαντηθεί.

Οι υπηρεσίες πρόνοιας είναι ελλιπείς έως ανύπαρκτες, ενώ η οικονομική υποστήριξη του Κράτους περιορίζεται στην επιδοματική πολιτική, το ύψος της οποίας ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης δεν καλύπτει.

Οι οργανώσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους προσπαθούν απεγνωσμένα να στηρίξουν, αλλά και να δημιουργήσουν δομές και να προσφέρουν υπηρεσίες για τις οποίες υπεύθυνο είναι το κράτος!!

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να θεσπίσει ειδικό πρόγραμμα Νησιωτικής Πολιτικής για την προώθηση και επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων που η νησιωτικότητα δημιουργεί.

Η 3η Δεκέμβρη ενώνει όλο το αναπηρικό κίνημα της χώρας και με αίσθημα ευθύνης και υπαρξιακής συνείδησης οδηγεί τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, με αξιοπρέπεια στην ισότιμη ένταξή τους!!!

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά ακόμα στο Αιγαίο!!

ikariastore banner