Παρέμβαση για τον Εύδηλο

Παρεμβάσεις βουλευτή Σάμου αναφορικά με Δημοτικές Κοινότητες, έδρες εκλογικών περιφερειών, ασυμβίβαστα και κωλύματα εκλογής  στο νέο διοικητικό σχέδιο «Καλλικράτης»

Ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος προτείνει με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, μια δέσμη συγκεκριμένων παρατηρήσεων σχετικά με το χαρακτηρισμό των Δημοτικών Κοινοτήτων, τον αριθμό των εδρών των εκλογικών περιφερειών και τα ασυμβίβαστα και κωλύματα εκλογής στο νέο διοικητικό σχέδιο «Καλλικράτης».

Ειδικότερα, ο βουλευτής αιτείται τον ορισμό του Ευδήλου Ικαρίας ως Δημοτική Κοινότητα, καθώς παρά το γεγονός ότι έχει πληθυσμό μικρότερο των 1000 κατοίκων, αποτελεί σήμερα έδρα Καποδιστριακού Δήμου. Επιπλέον, αναφορικά με τις έδρες των εκλογικών περιφερειών, ο βουλευτής σημειώνει ότι η περιφερειακή ενότητα της Ικαρίας θα πρέπει να αποτελείται από τρεις έδρες και όχι δύο, όπως περιγράφεται σε σχετική υπουργική απόφαση.   

Τέλος, ο βουλευτής επισημαίνει την απουσία της εξαίρεσης από τα κωλύματα και ασυμβίβαστα των διευθυντών των σχολικών μονάδων και του ΕΣΥ, για τις Περιφέρειες, ενώ προβλέπεται για τους Δήμους.
   

Διαβάστε τη σχετική επιστολή

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner