Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα-Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Εικοσιτετράωρη γενική πανεργατική απεργία πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν Δημόσιο, ΔΕΚΟ, εκπαιδευτικοί, εφοριακοί, τελωνειακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, μηχανικοί και δικηγόροι, ενώ κλειστά μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα μείνουν τα εμπορικά καταστήματα και τα βενζινάδικα.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Μετ΄εμποδίων και η μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σήμερα δεν θα κινηθούν ΟΣΕ και Προαστιακός, ενώ  μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικός θα κυκλοφορήσουν 9 το πρωί με 9 το βράδυ και το Τραμ 6 το πρωί με 11 το βράδυ.Σημειώνεται ότι το Μετρό θα έχει τέρμα τη Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Επίσης, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν στις πτήσεις, λόγω της στάσης εργασίας -10 το πρωί με 1 το μεσημέρι- των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά.

Οι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση το χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων καλούν σε συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, ενώ στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης στις 10.30 το πρωί, στην Αριστοτέλους.

ert.gr

ikariastore banner