Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη της Ικαρίας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ν. Κουλουλία έγινε σήμερα (2/5) το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στον Αγ. Κήρυκο που βρίσκεται στο παλαιό Επαρχείο, σύσκεψη στα πλαίσια ενημέρωσης βασικών τομέων Ανάπτυξης ειδικά όμως με θέμα τον Τουρισμό.

Βασική επισκέπτρια η οποία μας άκουσε και μας μίλησε, ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Αποστολία Λύκου υπεύθυνη για τον Τουρισμό. Η αρμοδιότητές της περιορίζονται στο κομμάτι της προβολής των νησιών, σε όλα τα υπόλοιπα μπορεί με ερωτήσεις και με πιέσεις προς τους αρμόδιους να συνδράμει στη δρομολόγηση λύσεων!

Όπως καταλαβαίνετε, η συζήτηση ήταν σε φιλοσοφικό επίπεδο αλλά και γνωριμίας περισσότερο. Χρήσιμη σίγουρα και επιπλέον θετικό ότι υπάρχει πια ως επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Ικαρίας όπου εντοπίζουμε και συζητάμε τα προβλήματα, ακούγονται προτάσεις και κάποια στιγμή θα βγαίνουν και συγκεκριμένες λύσεις στο τραπέζι.

Η Ικαρία είναι μια (από τον Κάβο Πάπα μέχρι το Φανάρι), η ανάπτυξη (με μέτρο, με σύνεση, κρατώντας ισορροπίες) ή θα έρθει σε όλο το νησί ή τίποτα! Τα πάντα είναι κρίκοι σε μια αλυσίδα και όλοι μαζί θα πρέπει να παλεύουμε για το καλό του τόπου μας, των κατοίκων του, των επόμενων γενεών. Έχουμε καταλάβει πλέον, ότι στο κομμάτι της τουριστικής προβολής εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να διαφημίσουμε τον τόπο μας όπως πρέπει.

Δυστυχώς μερικές φορές τον διαφημίζουμε και αρνητικά. Και αναφερόμαστε στα θέματα καθαριότητας, νοικοκυροσύνης. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, τίμιοι, να δείχνουμε έναν στοιχειώδη σεβασμό στο περιβάλλον, θα πρέπει τις πολλές και μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές να τις αντικαθιστούμε με κάτι από τα παραπάνω.

Εκτός από τους δυο που προαναφέραμε συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος κ. Γ.Κρητικός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Μπινίκου, Ν. Καλαμάρας, οι προϊστάμενοι της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της Κτηνιατρικής υπηρεσίας (που εκτελεί και υγειονομικούς ελέγχους) ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ταξιτζήδες, εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες τους, τις προτάσεις τους.

Η κ. Λύκου κράτησε σημειώσεις και φεύγοντας από εδώ έμαθε πολλά περισσότερα και ελπίζει, όπως μας είπε, στην καλή συνεργασία όλων των φορέων, των Ικαριωτών για ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον του νησιού μας.

ikariamag

Διαβάστε  το επίσης το επίσημο δελτιο τύπου της συνάντησης:

 

Πανικαριακή Σύσκεψη για τον Τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο (πρώην Επαρχείο) Πανικαριακή σύσκεψη για τον Τουρισμό, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου που αποτελεί τον πιο σημαντικό κλάδο ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας.
Συμμετείχαν:
• Η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Αποστολία Λύκου αρμόδια για θέματα τουρισμού.
• Ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κος Γ. Κρητικός.
• Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Μπινίκου Μαρία, Νίκος Καλαμάρας και Λακιός Στράτος.
• Ο Διοικητής της Αστυνομίας Ικαρίας & Φούρνων – Κορσεών
• Ο Λιμενάρχης Αγίου Κηρύκου
• Εκπρόσωποι των τουριστικών επαγγελμάτων ,των μεταφορέων και των Κτηνοτρόφων απ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Ικαρίας.
• Υπηρεσιακά στελέχη.

Συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν λύσεις για την επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη, βελτίωση των θαλάσσιων και επίγειων συγκοινωνιών, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ιδιαίτερα στα καταστήματα διατροφής, προβολή της Ικαρίας σαν τουριστικό προορισμό και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τουρισμό και ανάπτυξη.

Την συζήτηση συντόνιζε ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας & Φούρνων- Κορσεών κος Νίκος Κουλουλίας

Παρόμοια σύσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιείται σήμερα 3-6-2011 και στην πόλη των Φούρνων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ-ΚΟΡΣΕΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ