Τι αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας (26-04-12)

Την Παρασκευή 27 του Απριλίου 2012 στις 6 το απόγευμα διεξήχθεί το 7ο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Άγιο Κήρυκο όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής :

1. Ομόφωνη αποδοχή της απόφασης ένταξης και των ειδικών όρων της πράξης «Βελτίωση υφιστάμενου δρόμου Δάφνη-Φύτεμα» και  « Ανάπλαση πεζοδρόμων οικισμού Αγ.Κηρύκου» .

2. Ομόφωνη έγκριση Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων Έργων (που έχουν γίνει): α)Συντήρηση δικτύων ύδρευσης Ραχών β) Συντήρηση δικτύων ύδρευσης Αγ.Πολυκάρπου  και γ) Οδικό δίκτυο Καρκιναγρίου, ασφαλτόστρωση εσωτερικού δικτύου Καλάμου και Σελάδι-Πρινέ.

3. Ομόφωνα ναι στο αίτημα Νοσοκομείου Ικαρίας για παραχώρηση χρήσης Αγροτικών Ιατρείων για 10 χρόνια. Θα χρησιμοποιηθεί στην πρόταση του Νοσοκομείου Ικαρίας για ένταξη στο ΕΣΠΑ με στόχο την αγορά ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού συνολικού ύψους 783.000 ευρώ πιο αναλυτικά: 287.000 στο Νοσοκομείο Αγ. Κηρύκου, 111.000 στο Κ.Υ. Ευδήλου και 385.000 στα περιφερειακά Ιατρεία Καρκιναγρίου, Ραχών, Μαγγανίτη.

4. Ομόφωνα ναι στην σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Δήμο Σάμου (ο οποίος έχει την περίφημη Διαχειριστική Επάρκεια για :α) Διαμόρφωση και αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου παλαιού λατομείου Ευδήλου (δημιουργία υπαίθριου θεάτρου). β) «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού  για την συλλογή και μεταφορά ΑΣΑ (Αστικά Στερεά Απόβλητα) στον Δήμο Ικαρίας». Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εκμίσθωση χώρου για την εγκατάσταση ΚΔΑΥ (διαβάστε την σύμβαση εδώ). Η Λα.Σ και η ΑΣΠΙ καταψήφισαν για την επιλογή του χώρου (παλαιό νταμάρι Τσιμπίδη)

5. Ομόφωνα ναι στην Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφερειακή Ενότητα  Σάμου για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Καταφυγίου.

6. Ομόφωνα ναι για την Παραλαβή μελετών (δουλειά του πρώην δήμου Ευδήλου): α) Γεωτεχνική και Γεωλογική δικτύου αποχέτευσης και συστήματος επεξεργασίας λυμάτων παραλιακών οικισμών Ευδήλου β) Γεωτεχνική βιολογικού καθαρισμού Καραβοστάμου. Η ΑΣΠΙ έβαλε το θέμα και για άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς (υπάρχουν στα σχέδια του δήμου για Καρκινάγρι, Γιαλισκάρι).

7. Ακυρώθηκε η σύμβαση εκμίσθωσης καντίνας στην Μεσακτή λόγω θανάτου (Δημήτρης Χαραλάμπους).

8. Ομόφωνα ναι για την κατασκευή ράμπας στο Δ.Δ Αγ. Κηρύκου στο κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας πάνω από τον ΟΤΕ.

9. Διόρθωση καταλόγων τελών ύδρευσης Δ.Ε Αγ. Κηρύκου. Όχι ψήφισε ο Σ. Τέσκος τονίζοντας ότι θα πρέπει να προσέχουμε την αλόγιστη χρήση του νερού.

10. Ομόφωνα ναι στην αποδοχή α) κατά κυριότητα και χρήση φορτηγού ΙΧ ΚΗΥ4502 2800ΜΒ και β) πυροσβεστικού οχήματος στη Δ.Ε Ραχών

11. Αίτημα για διατήρηση του ΓΝΚΥ Ικαρίας ως αυτοτελούς ΝΠΔΔ (εδώ).

12. Αιτήματα: α) Σ. Μαυρογιώργη για προέγκριση καταστήματος β)Τσαντέ Εμαννουήλ για χρήση αιγιαλού.

13. Πρόταση Τουριστικής Επιτροπής

14. Γνωμοδότηση για νομιμοποίηση λιμενικών έργων Καρκιναγρίου. Πρόκειται για παρεμβάσεις υφιστάμενων έργων. Σε ερώτηση της ΑΣΠΙ αν προτίθεται η δημοτική αρχή να βοηθήσει με την παραχώρηση οδηγού και φορτηγού τον αλιευτικό σύλλογο (ο οποίος χρηματοδοτεί ιδιώτη) για την διάνοιξη του αλιευτικού καταφυγίου, η απάντηση ήταν όχι, διότι οχήματα και οδηγοί βρίσκονται σε άλλες εργασίες ενώ υπενθύμισε ότι 4 φορές στο παρελθόν έχει συνδράμει για το ίδιο θέμα.

15. Εισήγηση επιτροπής ανταλλαγής και ενοικίασης ακινήτων. Η επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά για την παραχώρηση δημοτικής γης ανάμεσα στο  Καραβόσταμο και την Αρέθουσα για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

16. Ομόφωνα ναι στην παραχώρηση χρήσης δημοτικών χώρων στη Δ.Ε Ευδήλου: Πρόκειται για τα παλιά σχολεία Φραντάτου, Κάμπου Αρέθουσας και για το παλιό κοινοτικό κατάστημα Καραβόσταμου. Με τον όρο ότι δεν θα παραχωρηθούν κατά αποκλειστικότητα μόνο στους συλλόγους που το αιτήθηκαν

Εκτός ημερήσιας διάταξης είχαμε:
• την ετοιμασία ενός ψηφίσματος καταγγελίας για τις ανακρίσεις που έγιναν προς εργαζομένους του γηροκομείου, του νοσοκομείου, τροφίμων και συγγενών. Η πρόταση έγινε από την Λα.Σ
• Τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού για 1 έτος  με 2 + 1 οδηγούς, χειριστής 3 εργάτες καθαριότητας, 1 ηλεκτρολόγος και 1 ΤΕ δομικών έργων.
• Έγινε συζήτηση για το γηροκομείο, όπου η κατάσταση παραμένει ως έχει.
• Εγκρίθηκαν και οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες των παρακάτω έργων:  χώρος ανακυκλώσιμων υλικών στον Εύδηλο, πλακόστρωση πλατείας Καραβοστάμου.

Υ.Γ. κ πρόεδρε του Δ.Σ. Ικαρίας, θα ήταν ευχής έργο να στέλνατε και στα λιγοστά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης την πρόσκληση για τα δημοτικά συμβούλια!

ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner