Τιμούμε και συμμετέχουμε στο πένθος, για τον εμποροπλοίαρχο, τέως δημοτικό σύμβουλο και εκ των βασικών δωρητών του «Σπιτιού – Μνημείου Αγώνων και Συμφιλίωσης ΄΄Μίκης Θεοδωράκης΄΄ Λεωνίδα Γ. Πλάκα που έφυγε από την ζωή στις στις 20-2-2014.

Συνήλθε στην παραδοσιακή κατοικία που αναπαλαιώνεται, σε πρώτη συνεδρίαση την Κυριακή 27/10/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σπιτιού-Μνημείου Αγώνων και Συμφιλίωσης ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» πού ορίστηκε πρόσφατα με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας στα πλαίσια συλλογικών προτάσεων πολιτιστικών και πνευματικών φορέων

Στις Συνεδριάσεις 27/5 και 28/5/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκαν, μετά από εισηγήσεις, του εκπροσώπου της Περιφερειακής μας Ενότητας, Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Κουλουλία, σημαντικές αποφάσεις για τα νησιά μας Ικαρία, Φούρνοι και Θύμαινα.

Θετική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό συμβούλιο είχαν οι παρακάτω προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Π. Σύμβουλο κύριο Ν.Κουλουλία και αφορούν στην Ικαρία:

Εισηγούμαστε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας και του Δήμου Ικαρίας για την οργάνωση και λειτουργία του σπιτιού >.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση 31-10-2012 του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκαν, μετά από διαλογική συζήτηση οι παρακάτω αποφάσεις:

Έγκριση κατάρτισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας και Δήμου Ικαρίας. Συγκρότηση επιτροπής για τη λειτουργία του σπιτιού - μνημείου διαμονής του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων εξόριστων στην Ικαρία τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης.

Με το ποσό των 50.000 ευρώ επιχορηγήθηκε η Ν.Α Σάμου από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να προχωρήσει η συντήρηση και αποκατάσταση του "σπιτιού με τους σκορπιούς", στις Βρακάδες Ραχών Ικαρίας που στέγασε στα Πέτρινα Χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου τον Μίκη Θεοδωράκη και τους συντρόφους του.

ikariastore banner