Τι αποφάσισε το 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας 2015 (ρεπορτάζ & εικόνες)

Στα εκτός ημερησίας θέματα έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Στ. Σταμούλο για το τι ειπώθηκε στην επείγουσα συνάντηση που έγινε στο υπουργείο εσωτερικών για το θέμα των ΧΑΔΑ (και τα πρόστιμα που έρχονται)  όπου σύμφωνα με την τοποθέτηση του διαπίστωσε για άλλη μια φορά την προχειρότητα που υπάρχει για την λύση. Πιο συγκεκριμένα: τα απορρίμματα τις Ικαρίας θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Φούρνων. Τα ερωτήματα πώς και ποιος θα πληρώνει και αν ο δήμος Φούρνων το γνωρίζει, θα απαντηθούν σε ένα μήνα. Όσον αφορά στον ΧΥΤΥ Ικαρίας, ακόμα δεν έχει γίνει το λεγόμενο διοικητικό δικαστήριο για να ορίσει την τιμή μονάδας στα προς απαλλοτρίωση κτήματα στην Έξω Πλαγιά ενώ στις 13 Μαΐου αναμένουμε και την εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων της Πλαγιάς και των Κοσικιών κατά του έργου.

Συνεχίζεται η διαφορά μεταξύ δήμου Ικαρίας και Περ. Β. Αιγαίου  για το σε ποιον ανήκει το κομμάτι του δρόμου μπροστά από το βενζινάδικο ΕΛΙΝ του κ. Ν. Γλαρού (Αγ. Κήρυκος) με αποτέλεσμα να μην έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου. Το συγκεκριμένο σημείο έχει υποστεί καθιζήσεις σε δυο σημεία και μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια οχημάτων και οδηγών (από το σημείο αυτό περνούν φορτηγά γεμάτα με αδρανή υλικά για το έργο τουριστικό καταφύγιο Αγ. Κηρύκου).

Για το γηροκομείο αναμένεται η πρόταση της σύμβασης μεταξύ Μητρόπολης Σάμου και δήμου Ικαρίας.

Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλήρη ενημέρωση από τον δήμο Ικαρίας για τις αποφάσεις του 5ου Δ.Σ. Ακολουθούν οι αποφάσεις σε κάθε θέμα.

Ημερήσια Διάταξη:
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με πρόταση επιτροπής Νήσων της ΚΕΔΕ για  την   «Νησιωτικότητα». Την Εισήγηση - τοποθέτηση έκανε ο Πρόεδρος του  Δ.Σ και δόθηκε προς ψήφιση. Πήρε 13 ψήφους (Λαϊκής Συσπείρωσης), 5 πήρε το ψήφισμα της Πανικαριακής  Ενότητας, 2 του ΙΚΑ.ΡΙ.Α  και 1 λευκή                                                                                                                       

 
Σχέδιο Ψηφίσματος για τα Ζητήματα «Νησιωτικότητας»
Καθημερινά αναδεικνύεται η δραματική κατάσταση  που επικρατεί στα νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας, και ειδικότερα στα μικρά νησιά.  Σχεδόν σε όλους τους τομείς  (υποδομές και υπηρεσίες υγειάς – παιδείας, δείκτες απασχόλησης – αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πόρων – αγροκτηνοτροφικες δραστηριότητες – υποβάθμιση του περιβάλλοντος, κλπ ).
Όλα  αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από την τοπική έκφραση προβλημάτων με εθνική εμβέλεια, που απορρέουν από της εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά .
Οι «αναδιαρθρώσεις» που έγιναν στο παρελθόν, δεν έφεραν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη τις νησιωτικής χώρας, δεν αναίρεσαν τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.  Αυτό δεν οφείλεται σε επιφανειακά φαινόμενα, σε λαθεμένους θεσμούς ή στους ανικάνους τοπικούς «άρχοντες»,  οφείλεται στο ότι απαντήθηκαν αρνητικά, σε βάρος του λαού τα ερωτήματα:
Ποιος φταίει για την ερήμωση της υπαίθρου;
Ποιος φταίει για την ανισόμετρη ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Τα φαινόμενα αυτά είναι σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα, με τη πολιτική που εφαρμόζεται στα πλαίσια της κάθε φορά εξάρτησης της χώρας μας και σήμερα από την Ε.Ε .  Ως  «Λαϊκή Συσπείρωση»  επιμένουμε:
Στον ενιαίο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα βασικών τομέων κοινωνικού περιεχομένου Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
Στην αναδιανομή των κρατικών δαπανών προς όφελος των εργαζομένων.
Στον σχεδιασμό μιας ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, (τόσο γενικά όσο και τοπικό επίπεδο), τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές προς όφελος των εργαζόμενων.
Στην ικανοποίηση της οικονομικής επάρκειας της Τ.Α με ένα σεβαστό ποσοστό από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την υλοποίηση των αρμοδιοτήτων που της μεταβιβάζονται .
Στην αξιοποίηση του θεσμού της Τ.Α σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.
Στην διατήρηση των μειωμένων  συντελεστών  του ΦΠΑ στο Αιγαίο, την προοπτική κατάργηση του  ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, έστω για τα νησιά.
Ως  «Λαϊκή Συσπείρωση»  καταγγέλλουμε την χρόνια εφαρμογή αυτών των πολιτικών, αλλά και αυτών που σχεδιάζονται σήμερα (π.χ ειδικό τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία, υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών για τις συναλλαγές  στα νησιά κλπ),  και για τα θέματα που αφορούν τα νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας μας, πιστεύουμε πως απαιτείται η εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Νησιωτικής Ελλάδας, στη κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των νησιωτών.
Η πολιτική αυτή θα πρέπει να προτείνει μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τόσο τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα όσο και τα προβλήματα που υπάρχουν στις μεταφορές, στις υγειονομικές υποδομές και υπηρεσίες, στην παιδεία, στην ενεργειακή επάρκεια, διασφαλίζοντας τον ενιαίο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα αυτών των βασικών τομέων κοινωνικού περιεχομένου , και τέλος στα  Ζητήματα  του περιβάλλοντος.
Θα αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές  δυνατότητες των νησιών μας έτσι ώστε να διασφαλισθεί και η ύπαρξη ζωής σε αυτά και η αναπτυξιακή προοπτική προς όφελος της πλειονότητας των νησιωτών.
             
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνουμε σαφές ότι οι εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί (ακτοπλοΐα – αστικές συγκοινωνίες- αερομεταφορές) καθώς και όσες δρομολογούνται σήμερα, σε καμία περίπτωση δε μας βρίσκουν σύμφωνους για τον πολύ απλό λόγο ότι δυσκολεύουν περαιτέρω τη καθημερινή ζωή των κατοίκων  και των επισκεπτών των νησιών .
Καθώς επίσης δεν εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την αναπτυξιακή προοπτική των Νησιών μας, Νησιών που δυστυχώς ο μόνος δρόμος που έχει μείνει ανοικτός είναι αυτός της «τουριστικής αξιοποίησης».
Με δεδομένο το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι εξελίξεις σε όλους τους κλάδους των συγκοινωνιών – μεταφορών, και τις επιπτώσεις που έχουν στα νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας και την αναπτυξιακή προοπτική τους , διεκδικούμε μια διαφορετική αντιμετώπιση του νευραλγικού για την οικονομία μας τομέα των μεταφορών.      
Διεκδικούμε την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αντιλαμβάνεται τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό. Μιας άλλης πολιτικής που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όπου οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα συγκοινωνιών, με κεντρικό σχεδιασμό και με εργατικό και λαϊκό έλεγχο για γρήγορη, ασφαλή και φτηνή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.
Η πολιτική αυτή για να έχει ουσιαστικό όφελος ο λαός των Νησιών μας αλλά και οι επισκέπτες θα πρέπει να εξασφαλίζει :
1 ) Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες                                                                 
Α) Ασφαλή και σύγχρονα πλοία
Β) Αξιοπρεπής συνθήκες ταξιδιού,
Γ) Απρόσκοπτη καθημερινή σύνδεση των νησιών μας, χειμώνα – καλοκαίρι με τον Πειραιά και την βόρεια Ελλάδα,
Δ) Φθηνούς ναύλους μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων,
Ε) Βελτίωση των λιμενικών υποδομών με ευθύνη του κράτους,
ΣΤ) Διατήρηση των εκπτώσεων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων,
Η) Διασφάλιση των δικαιωμάτων και της εργασίας των ναυτεργατών.
 
2) Αερομεταφορές
Σε ότι αφορά τις αερομεταφορές πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να διεκδικήσουμε τα εξής:
Α) Συγκρότηση  ενιαίου δημοσίου αερομεταφορέα ,
Β)  Φθηνά εισιτήρια,
Γ) Δημόσιες επενδύσεις που θα εξασφαλίσουν τον εκσυγχρονισμό  των αεροδρομίων της χώρας.
3) Τοπικές Συγκοινωνίες
Σε ότι αφορά τις τοπικές συγκοινωνίες πιστεύοντας ότι οι κάτοικοι των Νησιών μας αλλά και οι επισκέπτες, δικαιούνται τοπικών συγκοινωνιών εφάμιλλων με των αστικών κέντρων  διεκδικούμε:
Α) Εξασφάλιση από το κρατικό προϋπολογισμό πόρων για την οργάνωση συστημάτων συγκοινωνίας σε όλα τα νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας.    
Β) Τη χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος, της δημιουργίας διαδημοτικών φορέων συγκοινωνιών κατά αντιστοιχία των Αθηνών.
Γ) Την εξασφάλιση του απαιτούμενου στόλου οχημάτων.             
                                                                                                                                                                                                

2.  Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για αυτά  (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ ). Και σε αυτό το θέμα είχαμε 4 ψηφίσματα όπου της Λα.Σ πήρε 13 ψήφους της Παν.Εν. πήρε 5 του Ικα.ρι.α 2 και η ΑΣΠΙ 1. Ακολουθεί το ψήφισμα της Λα.Σ.

Η ΠΝΠ είναι μια απαράδεκτη - προκλητική απόφαση η οποία έχει τραγικές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της. Αφορά βεβαίως όλους τους φορείς, αφορά και με προβλήματα που προκύπτουν και με την τυπική στάση πληρωμών στα νοσοκομεία, στα σχολεία και βέβαια στους δήμους. Όμως είναι αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη, αναμενόμενη με την έννοια, που υπογραμμίζει και τη στρατηγική της ασκούμενης πολιτικής. Δηλαδή συνεχίζει την πρακτική του εσωτερικού δανεισμού. Στραγγαλίζει όλους τους δημόσιους οργανισμούς για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους.  
Επομένως, εδώ πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ο κόσμος. Όποια εκδοχή και αν έχει η κατάληξη της συμφωνίας, ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο. Ο λαός θα πληρώσει ένα χρέος, που δεν ευθύνεται ούτε ωφελήθηκε γι’ αυτό. Πρόκειται για μια αδιέξοδη πολιτική για τα λαϊκά στρώματα, που σε κάθε περίπτωση την πληρώνει ο λαός. Αλλά πρόκειται και για βάρβαρη, ταξική πολιτική, που δεν είναι για όλους, επειδή ακούγονται επιχειρήματα όπως το «όλα για την Ελλάδα, όλα για την πατρίδα», η στάση πληρωμών ή η μετάθεση πληρωμών δεν αφορά όλη την Πατρίδα.                      
Σε απόσταση αναπνοής είναι ο χρόνος εκείνος στον οποίο χαρίστηκαν από την σημερινή κυβέρνηση  πρόστιμα στους μεγάλους επιχειρηματίες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να μπούνε στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Είναι έτσι ή όχι;                       
Σε απόσταση αναπνοής είναι η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Για αυτές τις ρυθμίσεις υπήρχαν χρήματα, δεν βρισκόταν το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν έκανε συμφωνία για 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά προγράμματα;
Η προκαταβολή που έδωσε είναι από τη στάση πληρωμών που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση και στους δήμους, που δεν είχε δώσει αυτούς τους πόρους.
Αυτά τα χρήματα είναι χρήματα που τα έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να του αποδοθούν σε υπηρεσίες, αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στο χρέος. Υπάρχει πρόβλημα και θα ανακύψει τις επόμενες ημέρες π.χ σε καύσιμα, στη σίτιση των παιδικών σταθμών, κλπ. Δε  θα πληρώνονται οι προμηθευτές, και επόμενο είναι ότι θα παγώσουν τα πράγματα. Άρα εδώ υπάρχει ζήτημα  ευθύνης απέναντι σε όλα αυτά .
 
Έχει και βεβαία και η ΚΕΔΕ ευθύνες. Η κυβέρνηση κάνει αυτές της μέρες σεμινάριο…. Λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτά τα χρήματα που παρακρατεί το κράτος όλα τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας «νέα γενιά παρακρατηθέντων πόρων», τώρα έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο και σου λέει: «Αυτούς τους διαθέσιμους πόρους τους δεσμεύω για την σωτηρία της  πατρίδα», και κανείς από την διοίκηση της ΚΕΔΕ δεν είπε ότι «δεν είναι διαθέσιμοι, είναι χρήματα για τις έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των δήμων που δεν φτάνουν». Άρα με αυτή την έννοια, ποιος έχει το δικαίωμα να τα καταθέσει αυτά τα χρήματα;
Η πρότασή μας είναι να μην εφαρμοστεί αυτή η ΠΝΠ. Αφού από τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις δεν έγινε εφικτό να  ακυρώσει η να αποσύρει την ΠΝΠ. Με  δεδομένο ότι η κυβέρνηση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο λέει ότι  είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί ο νόμος. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό. Το πρόβλημα είναι στην ίδια την πολιτική, ποιο « Αυτοδιοίκητο και ποια οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια»  έχουν οι δήμοι; Δεν είναι συνυφασμένοι με την οικονομία, με την πολιτική που μέσω του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" δημιουργεί μια φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και είναι το μακρύ χέρι του κράτους στη λαϊκή οικογένεια; Όταν έκοψε τα προηγούμενα έξι χρόνια πάνω από το 70% των πόρων, τότε δεν καταργούσε την οικονομική αυτοτέλεια;
Και σε αυτό υπάρχει ευθύνη της ΚΕΔΕ όταν προβάλεις ως ΚΕΔΕ ότι «έκανα ό,τι μπορούσα για να συνεισφέρω στην σωτηρία της χώρας» συμφωνώντας στην περικοπή των πόρων είχες στους δήμους και σε όλο αυτό το έλλειμμα που δημιουργήθηκε  στις κοινωνικές παροχές και λες ότι «θα κάνω ό,τι μπορώ και στη συνέχεια», επόμενο είναι να έρθει και η χαριστική βολή και σου λέει σου παίρνω και αυτά που έχεις.
Με βάση αυτή την αντίδραση η κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή της ΠΝΠ με την συμφωνία δυστυχώς και της ΚΕΔΕ  (Απόφαση Δ.Σ 27/4/15), που προφανώς αναζητούσε και ένα άλλοθι όπως τα ανταποδοτικά τέλη, που δεν είναι αποθεματικά, είναι ταμειακά διαθέσιμα. Υποκύπτοντας στον εκβιασμό της κυβέρνησης προς την ΚΕΔΕ, που εκφράστηκε με επιχειρήματα τύπου: «Θέλουμε τα χρήματα γιατί καιγόμαστε, ως μαξιλάρι». Μετά ακούσαμε τον υπουργό να λέει «Πως αν δεν καταθέσετε τα διαθέσιμα, δεν θα δοθεί η εντολή στις 27 και 29 Απρίλη να πληρωθούν οι συντάξεις». Τώρα, όμως, παρά το ότι δεν έχουν κατατεθεί τα διαθέσιμα, θα πληρώνονται  οι συντάξεις και οι μισθοί.
Σε αυτό το κλίμα εντάσσεται και η επιχειρηματολογία για μη διεκδίκηση των  300 εκ. ευρώ (παρακρατημένων  από τους ΚΑΠ), «διότι η χώρα δεν έχει χρήματα και είναι σε δύσκολη θέση».
Αυτή είναι η ευθύνη του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Με ποιο δικαίωμα δεν διεκδικεί η ΚΕΔΕ χρήματα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, με τη δυσβάσταχτη φορολογία του. Κλείνοντας καλούμε  το  δημοτικό συμβούλιο:
Να εκφράσουμε την διαφωνία μας καταγγέλλοντας την ΠΝΠ και το περιεχόμενο της. Να αποφασίσουμε να μην εφαρμοστεί από τον δήμο Ικαρίας  η ΠΝΠ, να μην κατατεθούν τα χρήματα και να  καλύψουμε με  απόφασή μας τον δήμαρχο που λέει ότι δεν θα την εφαρμόσει εξετάζοντας στην συνεχεία ανάλογα με τις εξελίξεις και την συνολικότερη στάση της ΚΕΔΕ ε τη συνέχεια των βημάτων μας.
Ταυτόχρονα προτείνουμε στο  δημοτικό συμβούλιο να καλέσουμε  την ΚΕΔΕ να διεκδικήσει τα χρήματα που έχουν «κλαπεί» (με την  μορφή της παρακράτησης),  όλο το προηγούμενο διάστημα από τους δήμους.


3. Συζήτηση σχετικά με την ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων  Δήμου (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ ). Ομόφωνα ναι (οι συμβάσεις αφορούν 15 καθαρίστριες).

4.  Για την αντιμετώπιση του προβλήματος  με  τους πρόσφυγες. (Εισήγηση Δήμαρχος ).

5.  Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την τροποποίηση της σύμβασης με την ΕΕΑΑ (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ ).

6.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή οφειλών από τους καταλόγους ύδρευσης αποχέτευσης της Δ.Ε  Ραχών. (Εισήγηση Αντιδήμαρχος  Δ.Ε Ραχών).
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις τόσο σε υποδομές (ρολόγια-μετρητές) και προσωπικό ύδρευσης αλλά το ποιο σοβαρό είναι ότι υπάρχει έλλειψη συνείδησης από συμπατριώτες μας οι οποίοι δεν βοηθούν με την συμπεριφορά τους τον δήμο Ικαρίας. το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. (το ποσό που διαγράφηκε είναι 14.500 ευρώ)

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή οφειλών από τους καταλόγους ύδρευσης αποχέτευσης της Δ.Ε. Αγιου Κηρύκου. (Εισήγηση Αντιδήμαρχος  Δ.Ε Αγιου Κηρύκου). Ομόφωνα ναι

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την χορήγηση αδειών στάσιμου εμπορίου. (Εισήγηση Αντιδήμαρχος  Δ.Ε Ραχών). Το θέμα θα επανέρθει σε επόμενο Δ.Σ.

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την διαδικασία πιστοποίησης των υδατίνων πόρων του δήμου Ικαρίας. (Εισήγηση προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών δήμου). Το θέμα θα ξανασυζητηθεί ο εισηγητής ήταν απών. Το θέμα έχει να κάνει με τις χρήσεις των πηγών, ιδιοκτησίες, κυριότητα και σίγουρα θα υπάρξουν προσθήκες.

10.  Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από το εργοστάσιο της ΔΕΗ. (Εισήγηση ΑΣΠΙ). Ομόφωνα ναι.

11.  Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης του ΟΑΕΕ στην Ικαρία. (Εισήγηση ΑΣΠΙ). Ομόφωνα ναι.

12.  Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την  αναβάθμιση του ΓΕΦ Ικαρίας. (Εισήγηση ΑΣΠΙ). Ομόφωνα ναι. Ο επικεφαλής της ΑΣΠΙ τόνισε ότι δεν φτάνει μόνο να γίνουν τα έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά να υπάρχει και η πίεση για να δοθούν απαντήσεις οι οποίες αν δεν είναι θετικές να δρομολογηθούν άλλες δράσεις

13.  Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αποδοχή η μη του δικαιώματος χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του αιγιαλού.  (Εισήγηση Δήμαρχος ). Ομόφωνα ναι στην αποδοχή.

14.   Έγκριση απολογισμού «Ν.Π.Δ.Δ Σχολική Επιτροπή Π.Ε» Ο.Ε 2013   Ομόφωνα ναι

15.   Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος «Κ.Π Φάρος» (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ ).
Η μη έγκαιρη (έως και ανύπαρκτη) χρηματοδότηση ενός τόσο χρήσιμου φορέα στον τόπο μας φέρνει το θεμα στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο αποφασίζει να δώσει το ποσό των 3000 ευρώ.

16. Αποδοχή και κατανομή ποσού 23.607,38Ε (Β κατανομή 2015), για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολικών μονάδων (Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Ε.Π ). Ομόφωνα ναι με το 55% να πηγαίνει στην Α΄ βάθμια και το 45% στην Β΄ βάθμια.

17. Αίτημα νομικού συμβούλου  σχετικά με την υπόθεση  του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ραχών. (Εισήγηση Δήμαρχος ). Ορίστηκε πληρεξούσια δικηγόρος του Δήμου Ικαρίας για την υπόθεση με το Γεωργικό και Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ραχών που εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου και εκδικάζεται στις 13 Μαίου 2015 ή οποτεδήποτε μετά από αναβολή, για να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου και όπου αλλού χρειαστεί σε οποιοδήποτε Δικαστήριο ή Αρχή.

18. Εγκρίσεις Μελέτης του έργου  «Εξυγίανση γεωτρήσεων ΔΕ Αγίου Κηρύκου» (Εισήγηση Αντιδήμαρχος  Δ.Ε Αγίου Κηρύκου ). Θα συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

19. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Εξυγίανση γεωτρήσεων ΔΕ Αγίου Κηρύκου»  (Εισήγηση Αντιδήμαρχος  Δ.Ε Αγίου Κηρύκου). Θα συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

20.  Καθορισμός χώρου επόμενης συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου.(Εισήγηση Δήμαρχος ). Θα γίνει στις Ράχες

21.   Έγκριση μετακινήσεων αιρετών.(Εισήγηση Πρόεδρος Δ.Σ) Ομόφωνα ναι για τις τρεις μετακινήσεις των αιρετών.

ikariamag.gr