Η Σύσκεψη για τα απορρίματα στον Εύδηλο

Σύσκεψη για το θέμα των απορριμμάτων, έγινε την Τετάρτη 19/1 στον Εύδηλο όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το φλέγον θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ, που εκκρεμεί 11 ολόκληρα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας, κ. Σταυρινάδης, είπε πως η χωροθέτηση στην περιοχή Έξω Πλαγιά ακόμα δεν έχει τελειώσει. «Περιμένουμε τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (στο τέλος του μήνα επιστρέφει η από την εκπαιδευτική άδεια η υπάλληλος που έχει αναλάβει τον φάκελο μας) για την καταλληλότητα του χώρου. Αφού αναρτηθεί, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν - εντός 60 ημερών- προσφυγή κατά της απόφασης αυτής (μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία και από κανέναν) και μετά θα περιμένουμε την οριστική απόφαση, για να δούμε τι θα κάνουμε».

Όσον αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών και στο κλείσιμο του ΧΑΔΑ Αγ. Κηρύκου, είπε. «Το πιο βέβαιο είναι πως μέχρι τέλη Ιουλίου θα κλείσουν και οι άλλοι δύο και να δούμε μετά που θα πάνε τα σκουπίδια! Είμαστε σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εσωτερικών για να δούμε πως θα γίνει αυτή η διευθέτηση » επισήμανε δε, πως ο δήμος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωση των κατοίκων, ώστε να προβούν σε διαλογή των οικιακών αποβλήτων, ενώ τα οργανικά υπολείμματα, για όσους μένουν στα χωριά, να γίνεται οργανικό λίπασμα και έτσι να μένει ένα μικρό υπόλειμμα.         

Επιπλέον, θα πάρουμε κάδους και απορριμματοφόρα για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, γιατί ο στόλος μας είναι παλιός. μεγάλη βαρύτητα στην ανακύκλωση, που θα μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών, «ώστε να αντεπεξέλθουν οι ΧΑΔΑ, όσο μπορούν να αντέξουν». «Το πρόβλημα των σκουπιδιών, καθώς και το οδικό δίκτυο, είναι θέματα πρώτιστης σημασίας για εμάς».

ikariamag

ikariastore banner