Ήταν τέλος Μαϊου 2015 όταν μεταδώσαμε ότι ο Jamie Oliver βρισκόταν στην Ικαρία. Εκείνες τις ημέρες ακολούθησαν αρκετά ρεπορτάζ και δημοσιεύσεις και μείναμε όλη με την εντύπωση ότι το διασημότερο πρόσωπο στον πλανήτη για τη μαγειρική, θα "επιστρέψει" στην Ικαρία. Είτε το έκανε αυτό σε ιδιωτικό επίπεδο, είτε όχι, ο Jamie "επιστρέφει" με μία σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί η Ικαρία καθώς ο Oliver επισκέπτεται τις Μπλε Ζώνες, τα μέρη δηλαδή με τον υψηλότερο δείκτη μακροζωίας.
«Θα γυρίσουμε στην αγροτιά και στο από την παραγωγή στην κατανάλωση»', «Τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα», «Μάθε τέχνη κι άστηνα»… Με όλα τούτα, βρήκα κι εγώ πολύ καλή την πρόταση να κατέβω για «μανίτες» στα ρουμάνια του Καταφυγιού, με ντόπιους φυσικά που γνωρίζουν! Πρέπει να μάθω κι εγώ… για να μη με βρει η Κρίση!
Εδώ θα βρείτε μία πολύ απλή συνταγή που έτρωγα για πρωινό αρκετές μέρες στην Ικαρία. Επειδή… γιατί όχι; Πάντα δεν ψάχνουμε καινούριες ιδέες για πρωινό; Η Ελληνική φάβα είναι ουσιαστικά τα φασόλια της κίτρινης φάβας σε μορφή πουρέ και σερβίρεται ως μεζές ή ως συνοδευτικό πιάτο. Αλλά εμένα μου φαίνεται ότι είναι ιδανική για ένα γεμάτο ενέργεια πρωινό.