Το Επαρχείο για τον Χ.Υ.Τ.Υ.

Το Επαρχείο Ικαρίας για το άρθρο του ikariamag όπου δημοσιεύσαμε κείμενο της Επιτροπής Αγώνα κατά της Εγκατάστασης Χ.Υ.Τ.Α. στη θέση ‘Τσαμαντά’ της Κοσσοικιάτικης Πλαγιάς.

ΙΚΑΡΙΑ:18-11-2010
                                                                                                 
ΠΡΟΣ: ikariamag
                                                                             
ΘΕΜΑ:H Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το ΧΥΤΥ Ικαρίας στις 3-11-2010

Σε σχέση με δημοσίευμά σας που αναφέρεται στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 3-11-2010 για το ΧΥΤΥ Ικαρίας και για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Θέμα συζήτησης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν ήταν η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη χωροθέτηση του στην Έξω Πλαγιά, αλλά γνωμοδότηση για τις προτεινόμενες ενέργειες ώστε οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις εργασίες κατά την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΥ να είναι πιο ήπιες. Δηλαδή πώς θα γίνει καλύτερη διαχείριση των προϊόντων εκσκαφής, της σκόνης, του θορύβου, των νερών από το πλύσιμο των εργαλείων κ.λ.π. ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και να μην υπάρχουν συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων.

Η έγκριση χωροθέτησης του ΧΥΤΥ είχε αποφασισθεί, μετά από θετικές γνωμοδοτήσεις πολλών υπηρεσιών, προ πολλού χρόνου (τέλος 2007) από την υπηρεσία ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι 

Μάριος Τσαντίρης
Σταμάτης Φάκαρος
Νίκος Ρουζίνος

ikariastore banner