Συνεχίζεται για λίγες ακόμη μέρες στη γραφική πλατεία της Ακαμάτρας η έκθεση των έργων του Χριστόδουλου Ξηρού. Είναι η 5η έκθεση στη σειρά και στο μικρό χώρο του παλιού καφενείου μπορεί κάποιος να δει τα ρολόγια, τα καράβια και τα γνωστά πλέον ξηρόμετρα.

Ξενάγηση στο εργαστήριο – εκθετήριο της Ρούντυ Ζαχαρία

Στο πρώτο παράλληλο σοκάκι πίσω από το κτίριο που στεγάζει την Εθνική Τράπεζα, στην γειτονιά Σεβδαλή βρίσκεται μια … πανέμορφη σε μπλε-άσπρο χρώμα πρόσοψη οικίας! Στην είσοδο βλέπεις σορό πέτρες, βότσαλα, κομμάτια από μάρμαρο όλα σχεδόν μαζεμένα από την γη της Νικαριάς… Στον τοίχο κρεμασμένες (στην μέση το μπλε ρολόι της ΔΕΗ), δύο ξύλινες παλιές μπλε ταμπέλες με την λέξη ..Πέλαγος, ζωγραφική σε γρανίτη, μάρμαρο, ξύλο…στην αριστερή μεριά της εισόδου ένας Ιβίσκος (στα καριώτικα, λίριος) οποίος βρίσκεται εκεί πάνω από 100 χρόνια! Στα δεξιά το σιδερένιο μπλε τραπεζάκι  με τις μπλε ξύλινες καρέκλες (έτοιμα για ελληνικό καφέ ή πορτοκαλάδα Κέφαλος). Η οικία έχει μετατραπεί σε καλλιτεχνικό εκθετήριο – εργαστήρι.

Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η Στέλλα Κυριακού με αφορμή την έκθεση κοσμήματος και φωτογραφίας "εν-πλοκή", στην οποία παρουσιάζει τα χειροποίητα κοσμήματα της μέσα από ένα μοναδικό τρόπο με τις φωτογραφίες του Άγγελου Παπαδόπουλου. Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι το ikariamag.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Φεβρουαρίου 2011 στον όμιλος πολιτισμού "Εύμαρος": Φωκίδος 26 Αθήνα. (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.  Σάββατο 11:00 – 15:00).

Μάλιστα, αυτήν την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:30, οι δημιουργοί περιμένουν να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με όσους επιθυμούν να επισκεφτούν και να θαυμάσουν απο κοντά όλα εκείνα στα οποία η έκθεση αυτή τούς καλεί να εν-πλακούν!

Εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα (17/01/11) η έκθεση των κοσμημάτων της Στέλλας Κυριακού και των φωτογραφιών του Άγγελου Παπαδόπουλου στον όμιλο πολιτισμού «Εύμαρο». Πολύς κόσμος θαύμασε από κοντά τις χειροποίητες εμπνεύσεις της Στέλλας και τον ιδιαίτερο τρόπο που διάλεξε να τις εκθέσει μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Άγγελου Παπαδόπουλου.

Σου έχει τύχει να πηγαίνεις να δεις κάτι, στο χαλαρό, και με το που το δεις, ο νου σου να την "κάνει" για ... αλλού; Για πού; Για το σήμερα, το τώρα! Όπου γεννιούνται και βράζουν ακόμα τα πράγματα και δημιουργούνται ακόμα ... ιστορίες! (Ποιος, άλλωστε, υποστήριξε το αντίθετο;) Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ πηγαίνοντας να πιω το ποτό μου και να δω απο κοντά την έκθεση κοσμημάτων της Ικαριώτισσας Στέλλας Κυριακού...

Για τα κοσμήματα της, θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει και παλαιότερα: «Τα κοσμήματα που δημιουργεί η συντοπίτισσα Στέλλα Κυριακού, εκτός από την ιδιαίτερη προσωπική της σφραγίδα, φέρουν μαζί κι έναν κόσμο μακρινό …. ή εσώτερο, ιστορικό …. ή μυθικό, βαθύτατα προσωπικό και καθολικό. Σίγουρα έχουν να κάνουν με όσα συνδέονται με τις από πολύ παλιά …. προσωπικές ή συλλογικές μας φαντασιώσεις!»


Βραδύ Τετάρτης – 23/6 -στην αίθουσα «Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναιων, εγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γρηγόρη Σαρακηνου,του Τάσου Παπαδογκωνα και της Αναστασίας Γκλαβά.

Δεκάδες φίλοι και θαυμαστές των τριών ζωγράφων  γέμισαν πολλές φορές  την αίθουσα από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βραδύ.

Έκθεση ζωγραφικής τριών ζωγράφων του Γρηγόρη Σαρακηνού, του Τάσου Παπαδόγκωνα και της Αναστασίας Γκλαβά εγκαινιάζεται την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα «Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Ο Τάσος Παπαδόγκωνας εδώ και δέκα πέντε χρόνια εργάζεται ως σχεδιαστής σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τον τελευταίο χρόνο παραδίδει σεμινάρια αρχιτεκτονικού σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Κος της Κωνσταντινούπολης.

Το έργο του διακρίνεται από την αναζήτηση των δυναμικών της «γραμμής» των δυνατοτήτων και των χαρακτηριστικών της. Χρησιμοποιεί τις «διαδρομές» της πάνω στον καμβά για να αποδώσει ψυχοτροπικά, κυρίως πορτρέτα με λιτότητα και ένταση. Το χρώμα και η φωτοσκίαση στη διαδικασία αυτή παίζουν δευτερεύοντα βοηθητικό ρολό. Το αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν «γλυπτική» ανάμειξη προσώπων, χώρων και συναισθημάτων.