Ακτοπλοϊκό: Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν σε Ικαρία & Σάμο–«Κόβεται» ο Εύδηλος»;

Φωτογραφίες από τον Αποστόλη Σαφό.

Μετά τη χθεσινή κατάληψη από Ικαριακούς και Φουρνιώτικους συλλόγους και τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά, το Ιεράπετρα έφτασε σήμερα το ξημέρωμα στον Εύδηλο στις 5.45 και αναχώρησε μετά την παράσταση-διαμαρτυρία των Ικαριωτών στις 6.15 (αποβίβασε 37 επιβάτες και 8 Ι.Χ.). Να σημειωθεί ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι το πλοίο ανεβοκατέβαζε την μπουκαπόρτα όσο είχε πάνω διαδηλωτές (δείτε φωτό 1-5).

Στον Αγ. Κήρυκο έφτασε στις 7.30 και αναχώρησε στις 8 το πρωί με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων να συνεχίζονται και εδώ (αποβίβασε 15 επιβάτες και 1 Ι.Χ.) (φωτό 6-10).

Στο λιμάνι των Φούρνων δεν αντιμετώπισε καμία διαμαρτυρία όπου έφτασε στις 8.45 και αναχώρησε στις 8.55.

Στο λιμάνι του Καρλοβάσου οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν το άφησαν να δέσει και έτσι αποφασίστηκε να συνεχίσει την πορεία του για το Βαθύ όπου είχε την ίδια υποδοχή και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (15.10) το πλοίο έδεσε στην προβλήτα του εμπορικού λιμανιού του Βαθιού. Προβλέπονται νέες κινητοποιήσεις κατά την ώρα αναχώρησης του στις 18.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ikariamag,  η ΑΝΕΚ κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να σταματήσει τον Εύδηλο από το δρομολόγιο του Ιεράπετρα με την αιτιολογία ότι δεν είναι στην γραμμή του και το κάνει μόνο για εξυπηρέτηση!  Αυτές τις πληροφορίες, φαίνεται να ενισχύει και η διαμαρτυρία σωματείων της Ικαρίας για το αυριανό «κόψιμο» του Ευδήλου από το δρομολόγιο του Ιεράπετρα.

ikariamag.gr

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr