Η διαμαρτυρία Ικαριωτών και Φουρνιωτών στον Πειραιά

H συγκέντρωση της Παρασκευής μπροστά από το Νήσος Μύκονος. Ρεπορτάζ από το ikariamag.

Συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στις 6 στο λιμάνι του Πειραιά οι σύλλογοι της Αθήνας Ικαριωτών και Φουρνιωτών για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους σε όσα δρομολογούνται για την ακτοπλοϊκή Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων.

Εκπρόσωποι των συλλόγων, τοπικών και συνδικαλιστικών φορέων, στις ομιλίες τους εξέφρασαν την αγανάκτηση του λαού των νησιών μας και δήλωσαν την πρόθεση του να παλέψει προκειμένου να ικανοποιηθούν οι άμεσες ζωτικές ανάγκες μας για ασφαλή και αξιόπλοη μετακίνηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ενόψει του 1ου δρομολογίου του Ιεράπετρα, ενώ οι σύλλογοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Δευτέρα για να συντονίσουν τις από εδώ και πέρα δράσεις τους καθώς η υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της περιοχής μας διαρκώς επιδεινώνεται.

Ένα από τα καλά της σημερινής κινητοποίησης είναι ότι αναγγέλθηκε και γνωστοποιήθηκε από όλα σχεδόν τα μεγάλα ΜΜΕ η αντίδραση και η δίκαια αγανάκτηση των νησιών μας για όσα συμβαίνουν.

Με το πέρασμα των ημερών και τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε περισσότερα πράγματα για όσα εκτυλίσσονται τούτες τις μέρες πέρα από όσα διαβάσατε (δείτε εδώ) κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας στο ikariamag.

ikariamag

ikariastore banner