Οι σύλλογοι Ικαρίας & Φούρνων της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας (19/12) οι παροικιακοί ικαριώτικοι και φουρινώτικοι σύλλογοι συζήτησαν τις εξελίξεις μετά την πρώτη κινητοποίηση για το Ιεράπετρα.

Συγκεκριμένα:
- Έκριναν τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις  ως επιτυχημένες.
- Εντοπίστηκαν λάθη στη διοργάνωση, επισημάνθηκαν διαφωνίες, κατατέθηκαν ενστάσεις και σημειώθηκε η ανάγκη για πιο οργανωμένο σχεδιασμό στις επόμενες κινητοποιήσεις.
- Αποφασίσθηκε να συνταχθεί και να μοιρασθεί φυλλάδιο προς τους ταξιδιώτες τις ημέρες των γιορτών, όπου πέρα από το πλαίσιο των διεκδικήσεων που έχουν υποβάλλει οι σύλλογοι, θα γίνεται αναφορά και στις μέχρι τώρα εξελίξεις.
- Όρισαν επόμενη συνάντηση στις 9 Ιανουαρίου όπου μέχρι τότε θα γίνει προσπάθεια για αμεσότερη συνεννόηση με τους κατοίκους των νησιών μας (και της Σάμου) για επικείμενες κινητοποιήσεις.
- Εξετάσθηκε το ενδεχόμενο παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο μέσα στον Ιανουάριο, όταν το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα αποφασίζει για τις προτάσεις (η υποβολή τους στον Διαγωνισμό θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου) και παράλληλη κινητοποίηση έξω από το πλοίο την ίδια μέρα στον Πειραιά.

Στη συζήτηση η οποία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση, συμμετείχαν και εκπρόσωποι του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σάμου καθώς και του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

ikariamag

ikariastore banner