Ο Σύλλογος Φουρνιωτών για τις κινητοποιήσεις και το ακτοπλοϊκό

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΟΥΡΝΙΩΤΩΝ  «Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ»

- ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ  τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, την 9-12-2011 και τη 16-12-2011,  των δεκαπέντε συλλόγων και εφτά ναυτεργατικών σωματείων, στο λιμάνι του Πειραιά , για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, των νησιών μας Ικαρίας – Φούρνων – Σάμου.
 - Πιστεύουμε ότι το μήνυμα ήταν ηχηρό, με αποδέκτες το αρμόδιο υφυπουργείο Ναυτιλίας και τις εφοπλιστικές εταιρείες, και το ότι οι νησιώτες  δεν αποδέχονται να είναι πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
- Οι νησιώτες μέσω των συλλόγων τους διαδήλωσαν μαζικά ενάντια σε πολιτικές και οικονομικά συμφέροντα που δημιουργούν καταστάσεις
Τύπου  ¨Σαμίνα¨ και οι μνήμες τους είναι νωπές από το βίαιο θάνατο των 82 συμπατριωτών στο βωμό του αδηφάγου εφοπλιστικού κεφαλαίου!
- Διαδήλωσαν δυναμικά ότι η ασφάλεια των συμπατριωτών μας είναι «αδιαπραγμάτευτη αρχή» και τα υπέργηρα πλοία όπως το 40-χρονο Ιεράπετρα δεν την εξυπηρετούν.
- Τα πανάκριβα εισιτήρια είναι δυσβάστακτα για το εργαζόμενο , το συνταξιούχο , το φοιτητή και μαθητή.
- Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες πρέπει να είναι καθημερινές – 365 ημέρες το χρόνο.
- Οι ναυτεργάτες που κινούν τα πλοία πρέπει να αμείβονται και να έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
- Τα εσωτερικά δρομολόγια  Φούρνων – Ικαρίας – Σάμου πρέπει να αποκατασταθούν με σύγχρονα πλοία που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μεταφοράς  ανθρώπων και οχημάτων, με ανταπόκριση στα αεροπορικά δρομολόγια της Ικαρίας και τη Σάμου.
- Χαιρετίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις στον Εύδηλο και Άγιο Κήρυκο, όπου έδωσαν άλλη μια φορά το παράδειγμα του «ασυμβίβαστου»  ενεργού πολίτη κόντρα στη μοιρολατρική άποψη ότι ο νόμος των εφοπλιστών είναι πανίσχυρος και πρέπει να τον αποδεχτούμε.
- Ζητάμε συγνώμη από τους επιβάτες και τους  στρατευμένους νέους μας που ταξίδευαν προς τη νησιά μας και όπου υπομονετικά και με πλήρη κατανόηση, περίμεναν πάνω από τέσσερις ώρες στο λιμάνι του Πειραιά.   
- Καλούμε όλους τους συλλόγους και τα σωματεία που συνεργάστηκαν για το οξυμένο και συγκεκριμένο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών γραμμών των νησιών να συνεχίσουμε  τις κινητοποιήσεις μας   μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας.
- Καλούμε επίσης την   Ομοσπονδία των σαμιακών συλλόγων αλλά και τους συλλόγους των συμπατριωτών Σαμιωτών της παροικίας να συμπαραταχθεί στο κοινό μας αγώνα.
- Καλούμε επίσης  όλους τους   συλλόγους , τα εργατικά σωματεία και τα Δημοτικά συμβούλια των νησιών μας,  Φούρνους, Ικαρίας και Σάμου να συστρατευθούν και να δράσουν συντονισμένα.

21/12/2011
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος Μαρούσης