Τι συζητήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη σύνδεση με καταμαράν

Δελτίου τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ.Παπαθεοφάνους

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Νικιτιάδη είχαν χθες, 31 Ιανουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, οι Δήμαρχοι Σάμου, Πάτμου, Ικαρίας, Φούρνων, Λειψών και Λέρου, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Χαλκιώτης και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας κος Λίτινας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η δρομολόγηση καταμαράν στη γραμμή - που θα επιδοτεί το Υπουργείο – Πυθαγόρειο, Φούρνοι, Άγιο Κήρυκο, Πάτμο, Αγαθονήσι Λειψοί, Λέρο, Κάλυμνο και Κω για επτά μήνες το χρόνο.

Αφού έγινε σαφές, ότι για το 2012 δεν είναι εφικτή η επιδότηση καταμαράν για το παραπάνω δρομολόγιο,  ζητήθηκε από τους προαναφερόμενους Δημάρχους να υποβάλλουν νέο αίτημα  για το έτος 2013.

Στη συνέχεια, ο κος Χαλκιώτης ανακοίνωσε αίτημα εταιρείας υδροπτερύγων για δρομολόγηση υδροπτερύγου στη γραμμή Πυθαγόρειο – Πάτμο – Λειψοί – Λέρο – Κάλυμνο και Κω και για το διάστημα από 15 Μαΐου έως 7 Οκτωβρίου 2012 (χωρίς να επιδοτείται). Οι Δήμαρχοι Ικαρίας και Φούρνων ζήτησαν να συμπεριληφθούν και τα νησιά τους στο παραπάνω δρομολόγιο και ο κος Χαλκιώτης υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στην εταιρεία για να ικανοποιηθεί.

ikariastore banner