Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες:Όταν ο «πατριωτισμός» είναι λόγια,λόγια και μόνο λόγια

Ο προς πάσα κατεύθυνση δηλούμενος «πατριωτισμός» των εφοπλιστών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά κούφια λόγια.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι μετά την μείωση των δρομολογίων από 5 σε 3 την εβδομάδα, μετά την μείωση της ταχύτητας του «Νήσος Μύκονος» κατά 5 κόμβους, το 37χρονο(!) πλοίο «Ιεράπετρα» πρόκειται να αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με το Πειραιά.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω!

Το χειμωνιάτικο ταξίδι στα δύσκολα περάσματα του Αιγαίου όπως το Ικάριο πέλαγος, με ένα πλοίο τόσο παλιό, αργό, αδύναμο και με έλλειψη (όπως πληροφορούμαστε) πτερύγιων ευστάθειας δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας αλλά μία καθαρά τρομοκρατική πράξη.
 

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η συχνότητα και η ποιότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για την εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους όχι ζήτημα «αναψυχής» και «διακοπών» αλλά ζήτημα επιβίωσης! Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι πολίτες δ’ κατηγορίας. Ο ανεφοδιασμός σε τρόφιμα και πρώτες ύλες, οι εμπορικές συναλλαγές, η σύνδεση με τις υπηρεσίες (υγείας, παιδείας, διοίκησης) του αστικού κέντρου είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να υπάρχει μια στοιχειώδης κοινωνική δομή σε τόπους που έχει ρημάξει η ακολουθούμενη πολιτική του «μνημονίου» και της λιτότητας.

Το νεοσύστατο Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την οργή του εκπαιδευτικού κόσμου για αυτή την επιχειρούμενη αλλαγή και θα συμβάλλει με τις όποιες δυνάμεις του μαζί με τους κατοίκους των νησιών μας στην αποτροπή της.

Διεκδικούμε ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όλο το χρόνο, για όλους! Η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση είναι δικαίωμα μας ακριβοπληρωμένο,  όχι προνόμιο ή πολυτέλεια. Φτάνει πια, λύση τώρα!

ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων

ikariastore banner