Η NEL Lines ακυρώνει τη δρομολόγηση του ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι στην Ικαρία

NEL Lines: ανακαλεί την έκτακτη δρομολόγηση δύο ταχυπλόων

Κατηγορεί το υπ. Ναυτιλίας για παράνομες εγκρίσεις δρομολογίων

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL Lines) προχωρά σε ανάκληση έκτακτης δρομολόγησης δυο ταχυπλόων.

Ειδικότερα με δυο έγγραφα με σημερινή ημερομηνία (11/07/2012) που απευθύνονται προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας με κοινοποίηση τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και κατά τόπους Λιμεναρχεία σε Μυτιλήνη, Μύκονο, Εύδηλο και Βαθύ Σάμου, αναφέρεται πως γίνεται ανάκληση των ταχυπλόων «Αίολος Κεντέρης» και «Αίολος Κεντέρης Ι».

Για το πρώτο πλοίο επισημαίνεται στην επιστολή ότι «λόγω της παράνομης έγκρισης εκπρόθεσμης δρομολόγησης από το υπουργείο σας, του πλοίου Blue Star Patmos στην γραμμή Πειραιά - Χίου - Μυτιλήνης και λόγω δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης, ανακαλούμε την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου της εταιρείας μας "Αίολος Κεντέρης" από 13/07/12 έως 09/09/12. Σας ενημερώνουμε ότι για το ανωτέρω διάστημα δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια».

Μάλιστα για το θέμα της δρομολόγησης του Blue Star Patmos - τα εγκαίνια του οποίου έγιναν σήμερα Τετάρτη στη Χίο - ο διευθύνων σύμβουλος της NEL Lines κ. Γιάννης Αβραντίνης μιλώντας στο «Βήμα» κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη λέγοντας ότι «εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα».

Για το δεύτερο πλοίο η επιστολή αναφέρεται ότι «λόγω της παράνομης, εκπρόθεσμης και έκτακτης δρομολόγησης, με έγκριση από το υπουργείο σας, του πλοίου "Νήσος Μύκονος" από 27/07/12 έως 15/09/12 στη γραμμή Πειραιά - Ικαρίας - Σάμου και λόγω δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης, ανακαλούμε την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου "Αίολος Κεντέρης Ι" από 13/07/12 έως 09/09/12. Σας ενημερώνουμε ότι για το ανωτέρω διάστημα δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια».

Σε απάντησή του το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε ότι την ευθύνη για την απόσυρση των πλοίων αναλαμβάνει αποκλειστικά η εταιρεία με δική της ευθύνη και αποκρούει τα επιχειρήματά της.

tovima.gr