Τιμητική διάκριση στον Γ. Σπανό

Μια ακόμη τιμητική διάκριση για την Dodekanisos Seaways και τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Σπανό έρχεται να επιβεβαιώσει την τεράστια προσφορά της δωδεκανησιακής ναυτιλιακής εταιρείας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και ειδικότερα των μικρών και απομονωμένων.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτμου ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε τον περασμένο μήνα, θ’ απονείμει στον κ. Σπανό ειδική τιμητική πλακέτα “για την τεράστια συμβολή της Dodekanisos Seaways στην τουριστική, οικονομική, κοινωνική και, πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού της Αποκάλυψης”.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες σε ανάλογη εκδήλωση η Dodekanisos Seaways τιμήθηκε και από τον Δήμο Χάλκης. Αναγνωρίζεται, έτσι, ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει από της ιδρύσεώς της όχι μόνο στην άρση της απομόνωσης των μικρότερων νησιών αλλά και στην ανάπτυξη του δωδεκανησιακού νησιωτικού συμπλέγματος με την καθημερινή διασύνδεση των νησιών με Ρόδο και Κω, και μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά την Πάτμο στα δώδεκα χρόνια ζωής και λειτουργίας της Dodekanisos Seaways η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στον Δήμο Πάτμου, 2.597 προσεγγίσεις με τα ταχύπλοα καταμαράν “Δωδεκάνησος Εξπρές” και “Δωδεκάνησος Πράιντ” και κατά μέσον όρο 216 προσεγγίσεις ετησίως, μεταφέροντας αθροιστικά περισσότερους από 130.000 επιβάτες, εκ των οποίων το 50% καταγράφεται στην τελευταία τετραετία.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι ετησίως διακινούνται προς Πάτμο περισσότεροι από 15.000 επιβάτες εκ των οποίων το 80% περίπου επιβιβάζονται από τα λιμάνια της Ρόδου και Κω που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για αλλοδαπούς τουρίστες και ειδικότερα για ρώσους επισκέπτες που φτάνουν σε Ρόδο και Κω με πτήσεις τσάρτερς. Το στοιχείο αυτό εκφράζει την δυναμική του νησιού της Αποκάλυψης ως θρησκευτικού προορισμού καθώς οι αφίξεις ρώσων τουριστών αυξάνονται εντυπωσιακά από χρόνο σε χρόνο. Αν μάλιστα η Πάτμος συνδεθεί τακτικά με την Ικαρία και Σάμο, -που, επίσης, διαθέτει αεροδρόμιο- με σύγχρονο ταχύπλοο σκάφος η τουριστική ανάπτυξή της θα είναι θεαματική.

rodiaki.gr