Μετά το CNN (διαβάστε εδώ), και η Washington Post ασχολείται με την Ικαρία σε μία σειρά προτάσεων από κρασιά της Μεσογείου. Στην προτεινόμενη λίστα από οίνους παραγωγής Σικελίας, Σαρδηνίας και Σαντορίνης, συμπεριλαμβάνει και την ικαριακή παραγωγή από την οινοποιία Αφιανέ. Προτείνει λοιπόν τον λευκό ξηρό οίνο «Μπεγλέρι», μία τοπική ποικιλία με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη.
Προκλητικό και συναρπαστικό, όπως αναφέρει η Whashington Post, το κρασί αυτό έχει ένα ασυνήθιστο χάλκινο με γεύσεις από βερίκοκα και κουμκουάτ, ζουμερό ροδάκινο στο τελείωμα και μια ωραία αίσθηση μεταλλικότητας.
Η ποικιλία Μπεγλέρι προέρχεται από την Συριακή ποικιλία Μπεγλέρ. Έχει συνδέσει την ύπαρξη της με το νησί της Ικαρίας, αφού τον τελευταίο αιώνα καλλιεργείται μόνο εκεί. Είναι ποικιλία με έντονο αρωματικό και πολύπλοκο χαρακτήρα (αρώματα εσπεριδοειδών με χαρακτηριστικό το κίουι αλλά και τροπικά φρούτα) και χαρακτηριστική οξύτητα, συνοδεύει θαυμάσια ελαφριά γεύματα, θαλασσινά, κίτρινα τυριά και φρούτα. Πίνεται δροσερό.
Βρείτε το συγκεκριμένο κρασί στο ikariastore.gr πατώντας εδώ καθώς και όλα τα ικαριακά κρασιά πατώντας εδώ.
ikariamag.gr