Επιστολή Αναγνώστριας - Επιβάτριας: 22 ώρες Σάμος – Πειραιά! Μιλάμε για κρουαζιέρα!

Το λιμενικό για το περιστατικό:  "Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΦΙΛΟΣ'' Ν. Μυτιλήνης 35, ότι πλέει με μειωμένη ταχύτητα προς το λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από το λιμένα Σύρου.
Ειδικότερα, κατά τον απόπλου του ανωτέρω πλοίου από το λιμένα της Σύρου, προκλήθηκε βλάβη στο μηχανισμό άπαρσης – ασφάλισης της αριστερής άγκυρας.
Το ''ΘΕΟΦΙΛΟΣ'' κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά την 11.10 αντί της προγραμματισμένης 07.10, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα."

Μετά από ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας NEL LINES οι επιβάτες του πλοίου THEOFILOS που εκτέλεσε χτες το δρομολόγιο Σάμο-Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις Ικαρία και Σύρο υποχρεούνται να πληρώσουν επιβαρυμένο εισιτήριο καθώς το ταξίδι διήρκεσε 20 ώρες και πλέον με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κατατάσσεται στην κατηγορία Κρουαζιέρας.

Οι επιβαίνοντες ενθουσιασμένοι από την μοναδική ευκαιρία που τους δόθηκε απόλαυσαν, καθ'όλη την διάρκεια του ταξιδιού, τις ανέσεις που τους προσέφερε το πλοίο και προσεύχονταν να γίνονται συχνά τέτοιες ευχάριστες και απροιδοποίητες αλλαγές στα πλοία της γραμμής.

Το πλοίο THEOFILOS , σε αντίθεση με το MYTILENE που ήταν προγραματισμένο για να κάνει το δρομολόγιο ,παρείχε σάουνα σε όλους τους χώρους φροντίζοντας έτσι την υγεία των ηλικιωμένων, εγκύων και αρρώστων βοηθώντας στο να αποβάλλουν τις τοξίνες με την εφίδρωση και αναγκάζοντάς τους να καταναλώνουν άφθονα υγρά.

Σεβόμενο το περιβάλλον, είχε φροντίσει να πηγαίνει με μία μηχανή έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα έσβησε και την άλλη μηχανή δίνοντας μας μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τα νυχτερινά φώτα της Σύρου για μια σχεδόν ώρα, μερικά μίλια έξω από το λιμάνι της.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον καπετάνιο ήταν ότι φρόντισε να απομακρύνει μια άλλη άγκυρα και μερικά καλώδια (πάντα με οικολογική συνείδηση), καθώς θεώρησε ότι αποτελούσαν ρύπο καταστρεπτικό για τα πλούσια σε ζωή νερά του Αιγαίου.

Μαρία Καλαποθαράκου στο ikariamag.gr